Gradska knjižnica Labin

Gradska knjižnica Labin

SADRŽAJ

Gradska knjižnica Labin

Gradska knjižnica integrirana je u autentični ambijent rudarskoga nasljeđa i dio je zaštićenog kompleksa industrijske kulturne baštine zvane „ Pjacal“. Gradska knjižnica Labin osnovana je odlukom Skupštine općine Labin 1960. g. pri Radničkom sveučilištu Labin. Od 15. listopada 2013. Godine knjižnica djeluje u novim prostorima nekadašnje uprave rudnika Labin.

Cjelokupni projekt Gradske knjižnice Labin vrh je izvrsnosti recentne domaće arhitekture i dizajna. Inovativnost i kreativnost vidljiva je u svakom kutku, impresivnom interijeru promišljenog procesa nastanka, precizne realizacije, besprijekornih detalja i impresivne ambijentalne atmosfere koja je u prostoru postignuta, već i zbog samog konteksta nastanka, koji može poslužiti kao paradigma uspješne prenamjene industrijskog lokaliteta.

„Lancem knjiga“ 2. listopada 2013. godine 700 članova naše zajednice povezalo je stari i novi prostor knjižnice i simbolično prenijelo iz ruke u ruku posljednje knjižnične sveske. Na taj smo način zajedno s građanima službeno je zatvoreno jedno poglavlje povijesti naše knjižnice i otvoreno novo. Od svečanog otvaranja 15. listopada 2013. godine Labin ima knjižnicu koja će pružati sve one sastavnice koje tvore suvremenu Gradsku knjižnicu: ugodan i gostoljubiv prostor, cjelodnevnu otvorenost, svu potrebnu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, stručno osoblje, bogat knjižnični fond i knjižnične usluge za sve građane svih dobnih skupina.

U novoj Knjižnici nalaze se svi odjeli potrebni za funkcioniranje knjižnične djelatnosti, koncipirani na način da podržavaju ulogu knjižnice kao javnog prostora za interakciju građana, da stvaraju uvjete za daljnjim razvojem knjižničnih i informacijskih usluga, za opsežnije i kvalitetnije planiranje programa za djecu i mlade, za kvalitetno provođenje slobodnog vremena građana te cjeloživotno učenje.

Kontakti