Treća životna dob

Treća životna dob

SADRŽAJ

Treća životna dob

Socijalna zaštita starijih, bolesnih i nemoćnih osoba usmjerena je na poticanje kvalitetnog i aktivnog življenja osoba starije životne dobi, njihovu izvaninstitucionalnu zaštitu, te razne oblike pomoći nemoćnim osobama.

Kroz socijalni program osigurana su sredstva za usluge čišćenja zajedničkih prostorija u Samačkom hotelu (nužni smještaj).


Zdravstvena rehabilitacija – organiziran je program vježbi za osobe sa dijagnosticiranom osteoporozom i osteopenijom za 25-30 korisnica koje vježbaju redovito dva puta tjedno u trajanju od 60 min.


Povodom uskršnjih i božićno novogodišnjih blagdana umirovljenicima sa ispodprosječnim iznosima mirovina dodjeljuju se jednokratne novčane pomoći, a socijalno ugrožene obitelji i domaćice starije od 60 godina poklon bonove (pomoć u hrani).


Svakodnevno se u suradnji sa Centrom +65 dostavljaju  topli obroci, a za najugroženije građane osigurane su narudžbenice za hranu. Starijim i nemoćnim osobama u posebno otežanim životnim okolnostima dodjeljuju se jednokratne novčane pomoći.

 

 

DOM ZA STARIJE LABIN

 

Početkom 2024. godine u Labinu se otvara dugo očekivani Dom za starije, u kojem će trajni smještaj pronaći 50 osoba, dok je još 20 dodatnih ležajeva osigurano u dnevnom centru.


Sve informacije o smještaju u Dom za starije, korištenju usluga dnevnog centra kao i druge usluge koje pruža ova ustanova, možete pronaći na službenim stranicama Doma.

Kontakti

Viša stručna suradnica za socijalnu skrb i zdravstvo

Iva Radivoj Licul

+385 52 866 842

iva.rl@labin.hr

Ravnateljica Doma za starije Labin

Đeni Zuliani Blašković

ravnateljica@dom-labin.hr

www.dom-labin.hr