Pretraživanje

Zimska služba KP „1.Maj“ Labin u najvecem stupnju pripravnosti za nadolazeci vikend

Petak, 03. Veljače 2012. - 14:22

Obavještavaju se gradani da se zbog niskih temperatura Zimska služba KP „1.Maj“ Labin i dalje nalazi u najvecem stupnju pripravnosti, opskrbljena potrebnom opremom i ljudima rasporedenim u dežurstva. U noci od cetvrtka na petak Zimska je služba preventivno vršila posipavanje cesta.

Prilikom vožnje potrebno se prilagoditi zimskim uvjetima, a narocito treba povecati oprez kod poledica jer sol koja se posipava zbog odmrzavanja djeluje samo do odredene temperature, stoga vozaci se upozoravaju da:
- prije i za vrijeme vožnje na radiju redovito slušaju vremensku prognozu i informacije o uvjetima na cesti,
- prije vožnje s automobila ociste snijeg i led,
- smanje brzinu i izbjegavaju mijenjanje tragova kotaca i pretjecanje, te izbjegavaju iznenadne promjene smjera i naglo kocenje,
- kod vožnje po skliskim i zaledenim cestama treba povecati sigurnosnu udaljenost (udaljenost izmedu vozila tijekom zime mora biti tri puta veca nego ljeti),
- kad su ceste skliske voziti polako, izbjegavati naglo kocenje i ubrzavanje,
- na zaledenim cestama ili na nizbrdicama mjenjac prebacite u niži stupanj prijenosa ranije nego inace, a pritom lagano pritisnite kocnicu da sigurno smanjite brzinu.

Još jednom podsjecaju se gradane da ne parkiraju na nogostupe i kolnike (posebice u neposrednoj blizini Doma zdravlja, vrtica, jaslica i škola) kako bi Zimska služba imala neometan pristup svim javnim površinama, te da redovito vode racuna o cišcenju prilaza ispred svojih domova, zgrada ili poslovnih objekata.

Isto tako umoljavaju se gradani da se u slucaju obilnijih snježnih padalina, ukoliko nemaju zimske opreme na svojim vozilima, ne ukljucuju u promet, kako ne bi ometali rad Zimske službe i ugrozili sigurnost prometa.

Povezane vijesti:

Snježne padaline zahvatile Labin