Pretraživanje

Završeno šesto izdanje poznate utrke Valamar Trail u Rapcu

Ponedjeljak, 30. Rujna 2019. - 0:00

Na Valamar Trailu, jednoj od najljepših i najkvalitetnijih trail utrka s izazovnim i uzbudljivim stazama u subotu je sudjelovalo 450 trkača iz čak 14 zemalja. Brojni rekreativci i profesionalni trkači u Rapcu su pokušali ostvariti svoje najbolje vrijeme na tri različite staze: GREEN (11,2 km), BLUE (35,1 km) i RED (61,1 km).

Na najdužoj, RED stazi sudjelovalo je 83 trkača, a najbrži su bili Anders Aagaard Hansen iz Danske u muškoj kategoriji i Ines Jozić iz Hrvatske u ženskoj. BLUE stazu najbrže su osvojili Aljoša Smolnikar i Ana Radivo, a ovogodišnje zvijezde GREEN staze su Filip Koražija i Lena Lupša.

Sudionici, koji ne skrivaju svoje oduševljenje organizacijom i prirodom, istaknuli su posebnosti same utrke.

 „Staza, iako okružena predivnom prirodom, nije bila nimalo lagana. Jako sam zadovoljna i svojim rezultatom i samom organizacijom utrke. Valamar Trail mi je svakako jedna od dražih utrka i sigurna sam da ćemo se opet družiti!“, rekla je nakon utrke pobjednica Ines Jozić.

Svoje zadovoljstvo rezultatom i utrkom izrazio je i pobjednik muške kategorije Anders Aagaard Hansen.

„Rabac i priroda koja nas okružuje dok trčimo zbilja su posebni. Staza je vrhunska, konkurencija je uistinu velika, zato mi ova pobjeda puno znači“, poručio je Hansen.

Valamar Trail jedna je od rijetkih utrka u Hrvatskoj koja je certificirana od strane Svjetske trail federacije, a ujedno je i pozivna utrka za Outdoor Race World Tour, seriju svjetski poznatih trail i pustolovnih utrka poput Andorra Ultra Trail, Ultra Madeira Trail te Everest Trail Race. Inače, utrku organizira Sport Box u suradnji sa SRK Alba iz Labina uz potporu Valamar Riviere i TZ Labin Rabac.

„Istra se već pokazala kao savršeno mjesto za ovakvu sportsku manifestaciju i općenito outdoor aktivnosti jer osim kvalitetnih staza sudionicima nudi i predivnu prirodu. Ponosni smo što svake godine na utrku u Rabac dođe jako puno što stranih, što domaćih trkača, a komentari koje dobijemo nakon utrke pokazatelj su nam da idemo u dobrom smjeru. Ovakav nivo organizacije ne bi bio moguć bez potpore Valamar Riviere, Turističke zajednice Labin – Rabac, naših volontera te svih partnera koji su uz nas od samih početaka“, istaknuo direktor utrke Alen Paliska.

Na šestom izdanju Valamar Traila predstavljeni su i neki noviteti, poput LiveTrail sustava koji je trkačima omogućio korištenje aplikacije LiveRun zahvaljujući kojoj su dobivali informacije o vremenu i trenutnom rezultatu na svakoj kontrolnoj točki te su mogli pratiti uživo druge trkače u utrci. I gledatelji su mogli pratiti svoje favorite uživo uz aplikaciju LiveInfo.

Više informacija o rezultatima i sudionicima dostupno je na LiveRun i LiveInfo aplikacijama.

Foto: Kume Ivanovski