Pretraživanje

Završen drugi ciklus radionice „Mladi poduzetnik“

Petak, 15. Siječnja 2010. - 13:03

Završen je drugi ciklus radionice „Mladi poduzetnik“ u organizaciji Grada Labina – Labin Zdravi grad te u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje-Ispostava Labin. Tim je povodom u cetvrtak, 14. sijecnja u prostorijama labinske Srednje škole Mate Blažine zamjenica gradonacelnika Grada Labina Eni Modrušan osamnaestorici polaznika svecano urucila uvjerenja „Mladi poduzetnik“.

Istu edukaciju završilo je ovoga proljeca sedam polaznika u cilju razvijanja poduzetnicke kulture te pomoci mladim nezaposlenim osobama u pokretanju vlastitih obrta ili tvrtki te stjecanju dodatnih znanja i vještina potrebnih za uspješnu karijeru. Radionica je za polaznike bila besplatna, a voditeljice radionice bile su prof. Orijana Tencic i Kristina Tencic Lazaric.

Kroz 30 sati rada polaznici su obradivali teme: Poduzetništvo, Poduzetnicka ideja, Imovina poduzetnika, Kapital poduzetnika, Zakon o radu, Rad na crno, Osnivanje obrta, Osnivanje društva s ogranicenom odgovornošcu, Rashodi i prihodi, Poslovno dopisivanje, Obracun placa, Porez na dodanu vrijednost, Ugovor o prodaji, Poslovne knjige koje vodi obrtnik, Izlaganje sudionika radionice na temu: 1. Ja – obrtnik (poduzetnik) ili 2. Koja djelatnost (djelatnosti) Labinu nedostaju?

Polaznici radionice izrazili su zadovoljstvo i zahvalu Gradu Labinu na mogucnosti ukljucivanja u ovakav oblik edukacije te pohvalili organizaciju i predavace. Njihovo iskustvo svakako je preporuka i drugim nezaposlenim osobama da koriste mogucnost koje grad nudi putem radionica, a koje znacajno pridonose novim saznanjima, vještini i kompetenciji u lakšem prilagodavanju potrebama odredenih radnih mjesta, u postizanju  samostalnosti i sigurnosti, a u istoj mjeri svijesti o vrijednostima i potrebi cjeloživotnog ucenja.