Pretraživanje

Zaprimljeno 300 prijava za proljetnu rekreativnu biciklijadu „Terra Albona“

Petak, 21. Travnja 2017. - 0:00

U nedjelju, 23. travnja održava se proljetno izdanje rekreativne biciklističke vožnje „Terra Albona“ za sve građane, ljubitelje biciklizma i rekreativce. Za biciklističku vožnju do jučer je prijavljeno 300 biciklista s područja Labina, Pazina, Pule, Rijeke, Buzeta te su prijave s jučerašnjim danom i zatvorene.

Organizatori manifestacije su Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike zajedno sa turističkim zajednicama Labina i Kršana, općinama Kršan i Sveta Nedjelja te uz potporu Istarske županije – Upravnog odjela za turizam. Biciklijada je rekreativnog tipa, a dužina rute bit će 27 kilometara. Ruta se vozi po obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Svete Nedelje i Kršana, a start biciklijade je u Parku skulptura Dubrova u Labinu.

Prva stanica rekreativne biciklijade bit će Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Cerovac u Eržišću koji će ponuditi istarske specijalitete sir, skutu, zarebanjak, sok od bazge i sezonsko voće. Druga stanica rekreativne biciklijade bit će Festival samoniklog bilja u Kršanu na kojem će se biciklistima ponuditi aperitiv od samoniklog bilja, a ručak će biti u restoranu Stare Staze u Kršanu, domaća tjestenina s umakom. Nakon Starih staza vraćamo se put Nedešćine i sljedeća nam je stanica Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romea Licula u Nedešćini. Sudionici biciklijade moći će degustirati vina istarskih autohtonih sorti: Malvazija,Teran te sorte vina Chardonnay, Muškat, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Polazak biciklijade je iz Park skulptura Dubrova u 10,00 sati (okupljanje na parkiralištu Dubrova), a registracija započinje u 9,00 sati. Kotizacija za biciklijadu je 30 kuna, a za djecu do 10 godina se kotizacija ne plaća. Povratak u Labin se očekuje oko 15,00 sati.

Hvala svima na prijavama i veselimo se ponovnom zajedničkom druženju!