Pretraživanje

Započinje rekreacija za starije osobe

Petak, 01. Listopada 2021. - 0:00

Grad Labin putem projekta Labin zdravi grad financira aktivnost rekreacije svojim sugrađanima treće životne dobi te na taj način omogućava labinskim rekreativcima da besplatno vježbaju dvaput tjedno uz vodstvo profesorice tjelesnog odgoja Julije Štemberga.

Rekreacija započinje u utorak, 5. listopada, a ovisno o dostupnosti održavat će se u velikoj ili maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta utorkom i četvrtkom od 9:30 do 10:30.

Na satu se vježbaju opće vježbe zagrijavanja, individualne vježbe i u parovima, vježbe disanja i opuštanja. Vježbanje u trećoj životnoj dobi od krucijalne je važnosti. Danas je dokazano kako redovita tjelesna aktivnost može doprinijeti mnogim pozitivnim promjenama i boljoj funkcionalnoj sposobnosti u starijih ljudi u svrhu očuvanja njihove fizičke pokretljivosti.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života, očuvanje zdravlja, prevencija kroničnih bolesti i socijalno uključivanje osoba treće životne dobi.
Sukladno epidemiološkim mjerama na ulazu će se mjeriti temperatura i osigurati dezinficijens te je obvezno držanje razmaka od 2 metra prilikom vježbanja. Prilikom kretanja u zajedničkim prostorijama dvorane obvezno je nošenje maski. Broj osoba koje mogu prisustvovati rekreaciji ograničen je na 30.