Pretraživanje

Započinje pjeskarenje labinskog diva

Utorak, 20. Kolovoza 2019. - 0:00

Radovi na sanaciji šohta ulaze u drugu fazu koja obuhvaća pjeskarenje (čišćenje) postojeće metalne konstrukcije od svih nečistoća i nanošenje antikorozivne zaštite (2 sloja) na koju se nanosi završni premaz u izvornom tonu prema restauratorskim nalazima usuglašenim sa  nadležnim Konzervatorskim odjelom u Puli.

Za te potrebe oko šohta postavljena je zaštitna skela na koju se montira zaštitno platno kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri zaštitile okolne građevine. Potpuno zatvaranje šohta nije moguće pa je neminovno da prilikom čišćenja čestice pijeska dospiju u okolni prostor.

Postupak pjeskarenja i nanošenja antikorozivne zaštite na konstrukciju šohta predviđen je u razdoblju od 22. kolovoza 2019. godine  do kraja rujna 2019. godine. Ovo je okvirno razdoblje budući da trajanje ovih radova u velikoj mjeri ovisi o vremenskim prilikama jer se svi ti postupci ne mogu provoditi ukoliko pada kiša.

Stoga se mole građani i korisnici poslovnih prostora na Pijacalu da se u navedenom razdoblju prilagode tim uvjetima i nastoje se što kraće zadržavati na otvorenom prostoru Pijacala.

Zahvaljujemo na razumijevanju.