Pretraživanje

Zapocelo obilježavanje Dana Europe

Srijeda, 08. Svibnja 2013. - 11:43

Povodom obilježavanja Dana Europe danas i sutra od 08:00 do 13:00 sati volonteri iz Gradske uprave Grada Labina i udruge za mlade Alfa Albona, dijele letke i informativne brošure o mogucnostima financiranja iz EU fondova i Europskoj uniji opcenito na info punktovi na Zelenicama i Gradskoj tržnici. Veceras u 17,00 sati u Velikoj vijecnici Grada Labina zapocet ce konferencija o EU fondovima za organizacije civilnog društva koju ce održati Udruga SMART iz Rijeke. Predavanje je zanimljivo za predstavnike udruga, zaklada, neprofitnih organizacija, mreža, fondacija i ostale organizacije civilnog društva i sve zainteresirane gradane.

Sutra, 9. svibnja od 10,00 do 12,30 sati u Srednjoj školi Mate Blažine predstavnici iz Zaklade za razvoj civilnog društva iz Pule u Srednjoj školi Mate Blažine održat ce debatu na temu Europske unije za ucenike povijesno-debatne grupe srednje škole, a nakon toga ce volonteri iz Udruge Alfa Albona Dagmara Jabkonska iz Poljske i David Nacher iz Španjolske voditi zanimljivi kviz o EU i predstaviti svoja iskustva u provodenju europskih projekata i Europskoj uniji opcenito te mogucnostima medunarodne razmjene. U 16,30 sati u Velikoj vijecnici Grada Labina održat ce se sadržajan program za obrtnike, male i srednje poduzetnike obuhvatit ce temu „Usluge HGK za poduzetnike kroz projekte Europska poduzetnicka mreža i Erasmus za poduzetnike pocetnike“ koju ce obraditi Lahorka Ropac iz Hrvatske gospodarske komore – ŽK Pula. Regionalne razvojne agencije kao podrška malim i srednjim poduzecima pri ulasku u EU tema je Istarske razvojne agencije (IDA) iz Pule a detalje ce predstaviti Boris Sabatti direktor Istarske razvojne agencije. Cinzia Zubin, voditeljica ureda Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) Pula predstavit ce Programe kreditiranja projekata kandidata IPARD programa. Ariana Vela iz EU projekata iz Zagreba, koja je nedavno u Labinu predstavljala program Poduzetnicki impuls, u dvosatnom predavanju dati ce pregled otvorenih natjecaja za obrtnike i poduzetnike (IPA IV, IPARD: Mjera 302, Mjera 101 i Mjera103, Programi Unije) te pregled programa na raspolaganju za period od 2014.-2020. godine (Strukturni fondovi, Kohezijski fond, Programi Unije).

Konferencija za poduzetnike je namijenjena kako postojecim poduzetnicima, tako i onima koji to žele postati, buduci da ce se tijekom konferencije predstaviti sustav uspješnih poduzetnickih mreža i nove mogucnosti za poduzetnike pocetnike. Konferencije su besplatne za sve sudionike.


Prilozi