Pretraživanje

Zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan posjetila Dnevni centar za starije osobe

Četvrtak, 02. Listopada 2014. - 13:58

Povodom Medunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 01. listopada, zamjenica gradonacelnika Grada Labina Eni Modrušan danas je posjetila Dnevni centar za starije osobe na Marcilnici. Cilj obilježavanja Medunarodnog dana starijih osoba jest sacuvati dostojanstvo starijih osoba i  prikazati  sve mjere skrbi koje se u društvu poduzimaju. Raznim  programima, dogadanjima, akcijama i aktivnostima istice se briga i skrb o starijim osobama, izmedu ostalog i njihovo društveno sudjelovanje ovisno o interesima, sposobnostima i sklonosti.

Zamjenica gradonacelnika poželjela je korisnicima Dnevnog centra dobro zdravlje, srecu i zadovoljstvo uvjerena da svoje vrijeme u Dnevnom centru provode kvalitetno, kreativno i veselo u društvu svojih sugradana.

Dnevni centar na Marcilnici sa radom je zapoceo 2005. godine te je tijekom proteklih godina opravdao svoju potrebitost. Trenutno smještaj u Dnevnom centru koristi 15 osoba. Biskupija Porecko – Pulska i Župni ured Labin Gornji osigurali su korištenje bez naknade opremljenog župnog prostora Domu za starije i nemocne osobe Raša za djelatnost Dnevnog centra za starije osobe. Usluge Centra su smještaj i dnevna okupacija starijih osoba u vremenu od 7,00 do 15,00 sati uz skrb medicinske sestre i njegovateljice te uz osigurane dnevne obroke. Cijena smještaja je 760 kuna mjesecno. U slucaju potrebe i nemogucnosti organizacije vlastitog prijevoza isti može osigurati Centar 65+.

Grad Labin kroz Socijalni program i Projekt Labin –Zdravi grad kontinuirano radi na stalnom unapredivanju kvalitete života osoba starije životne dobi i njihovu izvaninstitucionalnu zaštitu.