Pretraživanje

Više od dvjesto građana na nedjeljnom pješačenju (fotogalerija)

Ponedjeljak, 17. Rujna 2018. - 0:00

Europski tjedan kretanja započeo u nedjelju, 16. rujna pješačenjem u organizaciji Labin Zdravog grada i Planinarskog društva Skitaci na relaciji Stari grad Labin – Lovronci – Rabac.

Više od 200 sudionika krenulo je put Rapca na pješačenje dugo 8 kilometara koje je trajalo dva sata. Registracija sudionika vršila se pod ložom, a u trenutku polaska registraciju je izvršilo 203 građana te su pod vodstvom iz Planinarskog društva Skitaci krenuli za Rabac. Patronažna služba Istarskih domova zdravlja – Ispostava Labin mjerila je krvni tlak sudionicima prije polaska iz Starog grada i nakon dolaska na cilj u Rabac. Za sve sudionike pješačenja na rivi u Rapcu bio je osiguran lunch paket (sendvič, voće i voda), a glazbom je prisutne zabavljao DJ Elvis. Nakon pješačenja besplatni autobusi vozili su sudionike na relaciji Rabac – Stari grad Labin do točke starta pješačenja.

Grad Labin i ove se godine prijavio za sudjelovanje na Europskom tjednu kretanja koji započinje u nedjelju, 16. rujna, a traje do subote 22. rujna. Slogan kampanje za 2018. godinu glasi “Kombiniraj i kreni“ u kojoj građani umjesto vožnje automobilima mogu odabrati pješačenje, vožnju biciklom, javni prijevoz, ali isto tako koristiti zajednički oblik prijevoza.