Pretraživanje

Više cvijeća - manje smeća i Spelling Bee – projekti učenika OŠ Ivo Lola Ribar

Ponedjeljak, 04. Lipnja 2018. - 0:00

OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin već nekoliko godina redovito obnavlja status eko škole. Tijekom ove školske godine  2017./2018. učenici mlađih razreda matične škole provodili su niz aktivnosti vezanih uz očuvanje okoliša u kojem živimo. 

Započeli su s prikupljanjem plastičnih čepova. Njihove učionice bile su zakrčene kartonskim kutijama prepunih čepova. Svi su se jako angažirali oko prikupljanja. Njihov trud nagradilo je Komunalno poduzeće 1. maj Labin izletom i kazališnom predstavom.

U travnju su sudjelovali u akciji uređenja školskog dvorišta. Već tradicionalno, učenici mlađih razreda kreatori su malog cvjetnjaka koji prekrasnim bojama i cvatom  krasi ulaz u školu. Redovito se brinu o čistoći školskog dvorišta koje za vrijeme odmora postaje njihovo igralište.

U školi su održali i Eko priredbu (17.svibnja 2018.) na kojoj su učenici 2.r izveli Crvenkapicu „po domoće“, a ostali su učenici mlađih razreda izvodili igrokaze i recitacije s eko porukama i naglaskom kako odvojiti otpad. Na taj su način  podsjetili roditelje na važnost očuvanja okoliša i odvajanje prikupljenog otpada te štetnosti odlaganja smeća u prirodu. Za priredbu su izradili kostime od najlona i papira te su održali veselu i šarenu modnu reviju. Učenici produženog boravka izveli su „ples pčelica“ koje su sakupljale smeće u kostimima koje su također sami izradili. Priredba je privedena kraju izvedbom pjesme „Neka naša Istra blista“ i „ Ča moru ljudi prirodi dati“.

vise cvijeća.JPG (1.64 MB) vise cvijeca2.JPG (2.86 MB)


U OŠ „ Ivo Lola Ribar“ već šestu godinu održava se i  međurazredno i individualno natjecanje učenika  u slovkanju riječi na engleskom jeziku  „Spelling Bee“.

Ove godine natjecali su se učenici petih razreda koji  su se  pripremali na dodatnoj nastavi iz engleskog jezika.  Zatim je uslijedio odabir najuspješnijih učenika unutar svakog petog  razreda te je krajem svibnja održano natjecanje u školskoj knjižnici.

Podršku natjecateljima pružali su prijatelji iz razreda i ostali zainteresirani učenici naše škole, a o regularnosti natjecanja brinule su učiteljice engleskog jezika Mariza Hrvatin Mahmutović, Jadranka Zulijani i Katija Tefik – Baćac.

Bilo je zabavno i neizvjesno do samog kraja!

Svim učenicima dodijeljene su diplome za sudjelovanje na natjecanju i za  postignute rezultate.

Spelling Bee 1.jpg (99 KB) Spelling Bee 2.jpg (78 KB)