Pretraživanje

Vinko Šaina i Davorka Vadanjel laureati 23. Labinskog uzleta likovnosti

Srijeda, 14. Kolovoza 2019. - 0:00

Na svečanom otvorenju 23. Labinskog uzleta likovnosti, stručni ocjenjivački žiri u sastavu Branka Arh i Gorka Ostojić Cvajner, povjesničarke umjetnosti i  Mladen Lučić, likovni kritičar od dvadeset umjetnička rada, ocijenio je onaj labinskog umjetnika Vinka Šaine najboljim te ga nagradio otkupnom nagradom od sedam tisuća kuna, a drugu je nagradu osvoji rad umjetnice Davorke Vadanjel, koja je nagrađena organizacijom samostalne izložbe 2020. godine u labinskoj Gradskoj galeriji.„Izuzetna mi je čast i ponos da mogu proglasiti laureate ovogodišnjeg  Labinskog uzleta  i svima vama čestitati Dan našega grada, grada u kojemu živimo i u kojemu sanjamo, rekao je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Tema ovogodišnjeg uzleta bila je „Grad u kojem živim i sanjam“. Dvadeset autora, sudionika ovogodišnjega Labinskog uzleta likovnosti, izrazilo je svoj doživljaj grada i svoje iskustvo umjetnosti pa pogled na izložbu sabire likovne priče o gradu i ljudima koji mu daju život i povijest. Vidljivo je njihovo nastojanje da stvarnost slike bude kreativno promišljena, da djeluje autentično, da problematizira različite aspekte umjetnosti i da razlaže estetsku svjesnost trajanja na labinskome tlu. Uz konkretnu sliku prostora i života u njemu, umjetnici su ponudili i sliku o neprestanom oživljavanju sna. Svatko na svoj način, sasvim osobno, svojim likovnim rukopisom i svojom intuicijom, temeljem svojih životnih i stvaralačkih iskustava. Tako je nastao zanimljiv zbir razlika, rekla je na otvaranju kustosica izložbe Branka Arh.
IMG_1190.jpg (118 KB)IMG_1205 (3).jpg (154 KB)
U isto vrijeme otvorena je izložbe u crkvici Sv. Stjepana  gdje izlažu studenti likovnih umjetnosti Alison Ivašić, Samanta Kandinsky i Marina Rajšić. Obje izložbe mogu se pogledati do 20. kolovoza, radnim danom i subotom od 9 do 13 i od 19 do 22 sata

Na otvorenju je nastupio i mladi labinski solista Rafael Santaleza.

Prilozi