Pretraživanje

Veliki sportski uspjesi labinskih sportaša

Četvrtak, 12. Rujna 2013. - 13:09

U Gradskoj vijecnici labinski gradonacelnik Tulio Demetlika primio je danas uspješne labinske sportaše koji su tijekom ove godine ostvarili izuzetne sportske rezultate. Tom prigodom gradonacelnik je cestitao sportašima napomenuvši kako je Labin oduvijek bio grad sportaša i velikih sportskih uspjeha. „Ovi mladi ljudi dokaz su kako se upornim radom i trudom a prije svega velikom voljom i zalaganjem mogu postici veliki rezultati. Zahvaljujem vama mladim talentiranim sportašima što predstavljate naš grad u pravom svjetlu te vam želim uspješnu buducu sportsku karijeru. Takoder, zahvaljujem vašim trenerima i roditeljima koji su vam dali punu podršku u ostvarenju ovih rezultata“, rekao je gradonacelnik.

Današnjem prijemu prisustvovali su clanovi Jedrilicarskog kluba Kvarner Rabac, Leon Kalac, Antonio Milevoj, David Medancic, Paola Miletic,Viktor Kulic Golja i Anteo Šumberac sa trenerima Ivicom i Vladom Matijevicem i predsjednikom kluba ?ulijanom Kosom. Jedrilicarski klub Kvarner na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist koje se održavalo od 26. kolovoza do 1. rujna na Pagu proglašen je ekipnim prvakom Hrvatske u klasi Optimist. Takoder, nakon zlata u ekipnom djelu Prvenstva jedrilicari JK Kvarner nastavili su sa odlicnim jedrenjem i u flotnom ili pojedinacnom djelu. David Medancic osvojio je srebrnu medalju, a JK Kvarner pokal za najtrofejniji Klub Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Optimist.

Prijemu je bila nazocna i državna prvakinja Ivana Knapic sa trenerom Frankom  Zidaric iz Atletskog kluba Albona koja je u finalu „ERSTE PLAVE LIGE“, koja se održavala pocetkom rujna u Zagrebu, pobijedila u utrci na 600 m u mladim kadetima i osvajacica Erste atletske lige.

Clanovi Kickboxing kluba Budokai Labin Marino Faraguna i Franka Fonovic sa trenerom Josipom Faraguna državni su prvaci u kickboxing disciplinama. Franka Fonovic je na Prvenstvu Hrvatske u lightcontactu za starije kadete (do 55 kilograma) osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju kod starijih kadetkinja i time postala prvakinja Hrvatske za 2013. godinu. Ujedno je Franka proglašena najboljom starijom kadetkinjom na Prvenstvu, te nagradena posebnim peharom.

Marino Faraguna u ovoj godini na Prvenstvima Hrvatske ima tri zlata i jedno srebro. Dva zlata ima u seniorima u pointfightingu i kicklightu, jedno u juniorima u kicklightu sve u kategoriji do 63 kilograma, dok srebro ima u juniorima u fullcontactu u kategoriji do 60 kilograma. Posljednje zlato osvojio je prošlog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u pointfightingu.

Gradonacelnik Tulio Demetlika državnim prvacima urucio je simbolicne poklone a cestitke su im uputili i Eni Babic, Savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport Grada Labina te Siniša Verbanac, tajnik Saveza sportova Grada Labina.