Pretraživanje

Veceras predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Ponedjeljak, 03. Studenog 2014. - 12:01

Veceras s pocetkom u 17.30 sati u Gradskoj knjižnici Labin LAG „Istocna Istra“ organizira „Predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.“ Cilj edukacije je predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., a posebice Mjere 4. Ulaganje u fizicku imovinu,Mjere 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja i Mjere 7. Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim podrucjima.

Raspisivanje natjecaja za navedene mjere ocekuje se u prosincu ove godine i u prvom kvartalu slijedece godine. Edukacija je namijenjena poljoprivrednim gospodarskim subjektima, OPG-ovima, obrtima, poduzecima, zadrugama, LAG-ovima koji planiraju pripremiti projekte za natjecaje, svim tijelima javne vlasti, a posebice jedinicama lokalne i podrucne samouprave i poduzecima u njihovom vlasništvu, konzultantima koji ce raditi na pripremi projekata, medijima, udrugama i drugim zainteresiranim organizacijama i pojedincima koji se žele upoznati s natjecajima u strukturnim fondovima.

Tijekom edukacije prikazat ce se kljucni koraci u pripremi dokumentacije, a polaznici ce dobiti konkretne savjete o tome mogu li i koje investicije financirati iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Pozivaju se svi zainteresirani da se odazovu pozivu, buduci da se radi o mogucnostima bespovratnog financiranja i do 100%, s povoljnijim kriterijima u usporedbi s prethodnim IPARD natjecajima. U uvodnom dijelu edukacije prezentirat ce se ciljevi i aktivnosti Lokalna akcijska grupa „Istocna Istra“, te LEADER pristup.

Edukaciju ce voditi gda. Ariana Vela iz tvrtke EU projekti. Gda. Vela je jedna od vodecih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Posjeduje desetogodišnje iskustvo rada na projektima financiranim fondovima EU. Seminar je besplatan za sve sudionike. U privitku se nalazi program edukacije.

Radite u poljoprivrednom sektoru?

Znate li da su vec sada u najavi natjecaji iz novih programa koji pokrivaju podrucje poljoprivrede i ruralnog razvoja?

Želite graditi vrtice, dvorane, ceste ili se baviti obnovljivim izvorima energije i ruralnim turizmom?

Dodite na našu edukaciju!


»Ovaj oglas sufinanciran je iz EU pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER. Sadržaj ovog oglasa je iskljuciva odgovornost LAG-a "Istocna Istra" i ne odražava nužno stajališta Europske unije«.


Prilozi