Pretraživanje

Večer iz bajke u labinskom starom gradu

Petak, 03. Kolovoza 2018. - 0:00

Složit će se mnogi – na „Špini“ je sinoć izvedena jedna od najboljih dječjih predstava koje je Labin Art Republika u svojih 16 sezona ugostila. Besprijekorna izvedba „Trnoružice“ pulskog Teatra Naranča, uz neočekivano visoku produkciju, sjajne svjetlosne efekte, vrhunske kostime i maštovitu izmjenu scenografije, fascinirala je ne samo djecu nego i većinu odraslih koji su došli u njihovoj pratnji.

Uz obilje plesa, pjesme i smijeha, suvremenom i blago uvrnutom interpretacijom klasične bajke braće Grimm, ekipa iz „Naranče“ opetovano je dokazala zašto su sve važniji i sve cjenjeniji scenski kolektiv, poglavito u izvedbama predstava za djecu. Svi članovi respektabilne glumačke postave dali su značajan obol ovoj bajci, a posebno dojmljiva bila je zla vještica i njezin vjerni pratitelj, crni gavran, kojih su se najmlađi u publici opravdano pribojavali pri svakom izlasku na scenu.

Krcati auditorij na „Špini“ dostojno je nagradio glumce dugotrajnim pljeskom, a djeca nisu propustila priliku da se po završetku predstave popnu na pozornicu, druže i fotografiraju s glumcima, te isprobaju kako je to kada se sjedne za vreteno i koliko je, u stvari, opasan ubod koji je Trnoružicu uspavao na čak stotinu godina.