Pretraživanje

Uz potporu Labin Zdravog grada održan prvi ciklus radionica „Klub očeva - Rastimo zajedno“

Srijeda, 27. Lipnja 2018. - 0:00

U utorak, 26. lipnja, u dječjem vrtiću “Pjerina Verbanac” održan je posljednji susret ciklusa radionica za roditelje „Klub očeva Rastimo zajedno“. Program je pohađalo sveukupno desetero očeva, od kojih šestero korisnika vrtića, a vodile su ga educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić.

Program radionica „Klub očeva Rastimo zajedno“, koji se održao po prvi puta u našem vrtiću, usmjeren je na pružanje podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu, a namijenjen je očevima djece predškolske dobi. Svrha Programa je omogućiti očevima steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljati o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznati bolje sebe kao oca, prepoznati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo, razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca.

Radionice su održane uz financijsku potporu Labin Zdravog grada i Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“.

“Presretne smo što je ova prelijepa priča zaživjela u Labinu. U svega nekoliko dana uspjele smo popuniti grupu te su očevi time poslali poruku kako zbilja žele i odabiru biti uključeni u svoje roditeljstvo te aktivno sudjelovati u životu svoje djece i svojih obitelji. Nadamo se da smo im uspjele prenijeti dodatni entuzijazam i pružiti podršku na tom putu.” – izjavile su voditeljice programa, Anna Goreta Giannini i Dajana Dobrić.

„Prateći prioritete  Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije za razdoblje 2017. – 2020. ovu aktivnost prepoznali smo u prioritetu mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji. Pohvalno je i vidljivo iz ove radionice da se i očevi sve više uključuju i aktivno sudjeluju u odgoju djece i traže odgovore na pitanja kako biti kvalitetan otac. Labin Zdravi grad nastavit će i dalje podržavati kvalitetne programe za djecu predškolske dobi“ – izjavila je koordinatorica projekta Labin Zdravi grad, Vesna Blažina Hatić.

Izjave očeva:

Više slušam svoje dijete, smirenije reagiram u slučaju konflikta, više se stavljam u njegove cipele i pokušavam vidjeti kako oni vide.. imamo “zdraviji” odnos.

Osviješten sam po pitanju koliko malo znam o odgoju te o važnosti oca u odgoju. Dodao bih još ovakvih radionica, više očeva iz razvedenih obitelji.

Promijenio bih to da ima više ovakvih radionica!

Smatram najkorisnijim dobitkom za sebe smirenost i shvaćanje djetetovih potreba. A moje dijete je dobilo boljeg i smirenijeg oca.

3-3.jpg (105 KB)