Pretraživanje

Usvojen program rada i financijski plan Turističke zajednice Grada Labina za 2020.

Petak, 06. Prosinca 2019. - 0:00

Danas je u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice održana 5.redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Labina. Na sjednici se raspravljalo o Prijedlogu programa rada i financijskog plana TZ-a za 2020. godinu.

Program rada predstavila je direktorica Turističke zajednice Grada Labina Radmila Paliska-Kos koja je napomenula kako Turistička zajednica Grada Labina za 2020. godinu planira programski kontinuitet u radu, a pogotovo u razvoju proizvoda koji doprinosi jačanju pred i posezone i promociji lokalne destinacije realizacijom značajnih outdoor manifestacija, promocijom eno gastronomije destinacije te razvojem kulturne ponude lokalnog naslijeđa.

Kao glavne ciljeve za 2020.godinu planirano je ostvarenje turističkog prometa na nivou ostvarenja u 2019. godini te daljnje marketinške aktivnosti usmjerene na pojačanje prometa u pred i posezoni.

Razvoj proizvoda se je posljednjih godina intenzivirao pogotovo u segmentu biciklizma, hodanja i trekkinga. TZGL je aktivno uključena u proces na više načina: financiranje i organizacija posla na uspostavi mreže bike i staza za hodanje, njihove markacije, pripreme i izrade tiskanih i digitalnih promotivnih materijala itd.  Turistička zajednica vrlo aktivno je uključena i u organiziranje i poticanje organizacije raznih manifestacija koje doprinose boljem doživljaju destinacije u svim razdobljima turističke godine.

Prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine TZ-a Grada Labina, gradonačelnik Valter Glavičić koji je napomenuo kako  samo zajedničkim naporima možemo nastaviti graditi destinaciju. U Labinu imamo 25% više zaposlenih nego u vremenu prije „hvaljenih“ poreznih reformi, a  prihod nam je  na jednakoj razini, to je dovoljan pokazatelj kvalitete reformi provedenih s viših razina, napomenuo je.

„Svi smo svjesni potreba koje imamo kao zajednica i nastavit ćemo planski ulagati i dalje u svaki dio našeg grada. Mogu reći da je Grad Labin  ove godine u naselje Rabac uložio preko 10 milijuna kuna, a s ulaganjima ćemo nastaviti i iduće godine. Tako se što se tiče naselja Rabac planira izgradnja parkinga u blizini groblja, postavljanje stupića na nogostup iznad hotela Amfora, projektiranje odnosno rješavanje imovinsko pravnih odnosa za izgradnju zaobilaznice preko gornjeg Rapca, kompletna obnova igrališta u Jadranskoj ulici te mnogo manjih komunalnih zahvata poput rasvjete, rukohvata i slično. Sljedeće godine mnogo ulažemo i u druge dijelove grada te se planira velika investicija u naselju Kapelica, odnosno sanacija ceste od kružnog toka do skretanja za Kanfareliće, izgradnja nogostupa od Vineža prema Juraju, obnova dijela Istarske ulice u naselju Kature na potezu od škole do jaslica kao i obnova Pulske ulice u suradnji s Hrvatskim cestama. To su samo neke od investicija kojima dalje nastavljamo ulaganje u infrastrukturu. Ono što me posebno veseli je i to da u travnju započinjemo s izgradnjom toliko željenog Doma za starije vrijednog 34 milijuna kuna, a Istarska županija svom proračunu predviđa sudjelovanje u otplati kredita u visini 50% svih troškova. Želim se ovim putem zahvaliti svim djelatnicima u turizmu na trudu i zalaganju te ostvarenim rezultatima. Moram napomenuti i kako je TZ Grada Labina ove godine i najveći pokrovitelj manifestacije Božić u Labinu što je dobar pokazatelj rasta ovog segmenta gospodarstva.“ zaključio je predsjednik Skupštine TZGL Valter Glavičić

Prijedlog programa rada i financijskog plana Turističke zajednice Grada Labina za 2020. godinu jednoglasno je usvojen.

IMG_20191206_120716.jpg (5.95 MB)