Pretraživanje

Uspješna regata i fešta u Rapcu uprkos kiši

Ponedjeljak, 13. Svibnja 2013. - 9:48

U Rapcu je proteklog vikenda, od 10. do 12. svibnja, održana 8. regata Labinska republika za klasu krstaš u organizaciji jedrilicarskog kluba Kvarner. Ovom regatom JK Kvarner je proslavio 40. obljetnicu osnivanja kluba.

U subotu, prvog dana, startu su pristupile 19 posada iz Istre i Kvarnera, ali je obilna kiša pristigle zadržala na kopnu do 15,00 sati kada je nakon razvedravanja regatni odbor pozvao posade na more. Uspješno je održan prvi plov regate sa startom oko 15,30 sati po buri jacine 15 cv. U nedjelju, drugog dana, odradena su dodatna dva plova u odlicnim uvjetima po buri od 20 cv.

Pod zastavom Jedrilicarskog kluba Kvarner na regati su sudjelovale 3 posade s ukupno 21 clanom, Jonathan RR sa kormilarom Sandrom Gobom, Nono Rude sa kormilarom Krešimirom Lisicom te klupski regatni krstaš Alba2 kojim je kormilario Luka Sinkovic.

Pobjednicke posade/brodovi 8. regate Labinska republika po grupama su: Alba2 (JK Kvarner) u Grupi G, Aleksandra (JK Opatija) u Grupi F, Spirit of Geronimo (JK 3. Maj) u Grupi D, Canarino Furioso (JK Uljanik Plovidba) u Grupi C, Jonathan RR (JK Kvarner) u Grupi B, te Fly4 (Fly SC Cres) u Grupi A.

Za tu priliku zajedno sa ostalim Klubovima u Rapcu (NK Rabac, TK Rabac i DPA Rabac) osmišljen je bogat popratni program. Nažalost, dio programa zbog obilne kiše koja je padala prvi dio dana u subotu, morao je biti odgoden. Uspješno je održan vecernji dio programa - svecana sjednica Kluba nakon koje su sve prisutne u šatoru na rabackoj rivi do kasno u noc zabavljali Koktelsi.


Prilozi