Pretraživanje

Uspjesi Jedrilicarskog kluba Kvarner Rabac

Ponedjeljak, 09. Rujna 2013. - 10:35

Protekla dva tjedna bila su izrazito uspješna za Jedrilicarski Klub Kvarner iz Rapca. Od 26. kolovoza do 1. rujna, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner, ucestvovali su na regati Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist koja se održala na Pagu u organizaciji jedrilicarskog kluba Tramontana iz Opatije.

Naime, JK Kvarner na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist proglašen je ekipnim prvakom Hrvatske u klasi Optimist. Na Prvenstvu je sudjelovalo oko 180 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Poljske dok su u borbi za ekipne prvake sudjelovali su svi najbolji klubovi Hrvatske, ukupno 18 ekipa. Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u klasi Optimist sastoji se od dva dijela, ekipnog i pojedinacnog. Nakon zlata u ekipnom djelu Prvenstva jedrilicari JK Kvarner nastavili su sa odlicnim jedrenjem i u flotnom ili pojedinacnom djelu. David Medancic osvojio je srebrnu medalju, a JK Kvarner pokal za najtrofejniji Klub Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Optimist. Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Antonio Milevoj, David Medancic, Paola Miletic, Viktor Kulic Golja i Anteo Šumberac u pratnji trenera Ivice i Vlade Matijevica.


U subotu, 7. rujna, clanovi jedrilicarskog Kluba Kvarner ucestvovali su na regati 9. Bunarina Open 2013. za krstaše po OPEN premjeru u organizaciji jedrilicarskog kluba Uljanik Plovidba. Pod zastavom jedrilicarskog kluba Kvarner na regati je ucestvovao klupski krstaš Alba2 koji je zauzeo 7. mjesto u ukupnom poretku i 2. mjesto u Grupi 3 (do 9 metara, regatni krstaš). Od petka 6. do nedjelje 8. rujna, najmladi natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner Viktor Kulic Golja i Goran Šime Stipanov ucestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina koja se održala u Primoštenu u organizaciji jedrilicarskog kluba Primošten. Ova regata je inace jedina prilika najmladim natjecateljima klase Optimist da jedre u samostalnoj floti bez konkurencije do 15 god. Na Prvenstvu je sudjelovalo 91 natjecatelja. Viktor Kulic Golja je u ukupnom poretku zauzeo 21. mjesto, a Goran Šime Stipanov 48. mjesto.

Od subote 8. do nedjelje 9. rujna, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner ucestvovali su na regati Porecki Delfin 2013. za klasu Optimistu u organizaciji jedrilicarskog kluba Horizont. Na regatu se odazvalo 44 natjecatelja iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Pobjednik regate Porecki delfin 2013. je Marko Gacic (JK Opatija) ispred Davida Medancica (JK Kvarner, Rabac) i Tina Gmitrovica (SC Clivo, Pomer).

Iduceg vikenda, 21. i 22. rujna 2013. godine održat ce se tradicionalna "Rabacka regata" za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Tradicija prve "Rabacke regate" zapocela je 1973. godine kada je bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. Nakon nekoliko godina stanke u devedesetim godinama, od 2000. godine organizira se redovito bez stanke sve do danas.