Pretraživanje

Ulicni zabavljaci sinoc napunili ulice labinskog starog grada

Petak, 08. Kolovoza 2014. - 14:00

Djecja cika, smijeh i veselje kao veliki topli val pozitive i dobrog raspoloženja sinoc se razlio ulicama labinskog starog grada. Ispod stotine šarenih kišobrana povješanih po kantunima kuca, ulicnim svjetiljkama i konopcima za rublje mnoštvo posjetitelja predvodenih onim najmladima žurno je hitalo izmedu lokacija na kojima su se odvijale predstave, koncerti, cirkuski performansi, pantomime i nastupi žonglera, komicara, klauna.... Vec u 20 sati ispred Gradske lože okupili su se vilenjaci, štrige i druga “Mitska bica Istre” te istoimenom predstavom otvorili “Labinsku ulicnu caroliju”. Penjuci se kroz stari grad, na Starom trgu susrecemo neobicnog glazbenika koji sebe naziva Magister Ludi, a svojom svirkom na modificiranom kontrabsu na kotacima uveseljava mnoštvo na putu za Špinu, gdje ih u 21 sat docekuje druga predstava. Skupina Cirkorama izvela je urnebesni “Cirkokabare”, a njezino troje glumaca iz trenutka u trenutak pretvarali su se u akrobate, klaunove, žonglere, najavljivace i plesace. Djecjem veselju nije bilo kraja sve do posljednje minute predstave koja je na Špinu privukla možda i najveci broj posjetitelja zabilježen na ovogodišnjoj Labin Art Republici.

“Shik-shok” bi bio tek jedan vrlo dobar glazbeni duo da nije njihovih neobicnih kostima i još neobicnijeg nastupa – ovo dvoje izvodaca muziciraju na štulama! Stoga ni ne cudi što se vecina posjetitelja LUC-a barem na nekoliko minuta zaustavila ispred Narodnog muzeja da poslušaju (i pogledaju) ovaj u prosjeku tri metra visoki glazbeni sastav.

Putem prema Fortici i posljednjoj predstavi ove carobne veceri vodi nas pantomimicar Šandor, svojim blijedim licem istovremeno nasmijavajuci i pomalo plašeci ovecu grupu djece koja su ga u stopu pratila. Konacno, u 22 sata na takoder ispunjenoj Fortici odigrala se predstava “Clown Barabba”, gdje je pokret nadomjestio rijeci, no ono što se moglo vrlo jasno cuti bile su izmjene smijeha, uzdaha uzbudenja i gromoglasnih aplauza zadovoljne publike, kojoj bi svakako dobro došla još pokoja “carobna noc” poput ove jucerašnje.