Pretraživanje

Ulicni carobnjaci, likovnjaci, folklor i rockabilly - Labin Art Republika u prvom tjednu kolovoza

Ponedjeljak, 04. Kolovoza 2014. - 14:59

Uspješni i odlicno posjeceni «Uskocki dani» u Labinu i Rapcu oznacili su ulazak u drugu polovicu ovog meteorološki cudljivog i nepredvidivog ljeta, ali i ovogodišnje Labin Art Republike. Pet je tjedana ispunjenih kulturom i umjetnošcu iza nas, no intenzitet ne pada. Šesti tjedan labinskog kulturnog ljeta donosi do sada možda i najraznolikiji program.

Tjedan zapocinjemo novom izložbom «Art kolonija mladih umjetnika». U crkvici Sv. Stjepana svoje radove pod zajednickim nazivom «Crtež, akt, ploha...» izlaže mlada umjetnica iz Rapca Nicol Nacinovic, a otvorenje je zakazano za 21 sat. Veceras ce, kao što je uobicajeno ponedjeljkom, svoje ateliere za sve posjetotelje otvoriti 14 labinskih likovnih umjetnika, a isto ce uciniti i u srijedu od 11 do 13 sati. Na sutrašnji ce se praznik održati redovni nocni razgled starog grada, ciji je start u 21:30 ispred turistickog info ureda na Titovom trgu.

Ciklus «Klasicno ljeto» ove nam srijede 6. kolovoza donosi koncert «Serata da camera». U Crkvi Blažene Djevica Marije od 21:00 sati pred labinskim ljubiteljima ozbiljne glazbe nastupaju Damjan Bucic na gitari i Metod Sironic na flauti.

Vile i vilenjaci, vještice i carobnjaci, klaunovi i lude, glazbenici na štulama i cirkusanti ispunit ce labinski stari grad u cetvrtak 7. kolovoza od 20 sati. Na cak pet lokacija održava se ova «Labinska ulicna carolija» namijenjena djeci i odraslima, a u glazbenim i scenskim nastupima posjetiteljima ce se predstaviti «Mitska bica Istre», Magister Ludi, «Cirkokabare», Duo Shik Shok, pantomimicar Šandor i Clown Barbara.

Koncerti u sklopu OFF programa ovogodišnje Labin Art Republike nastavljaju se i ovaj petak, kada u 21:30 na omiljenu ljetnu pozornicu na «Špini» stupa rijecki rockabilly sastav «The River Sharks».

Posljednji dogadaj ovog bogatog i raznolikog kulturnog tjedna održat ce se u subotu 9. kolovoza. Na Titovom trgu u labinskom starom gradu u 20 sati zapocinje 49. Smotra glazbe i plesa Istre, manifestacija posvecena folkloru i tradicionalnom istarskom melosu. Ovaj dogadaj okupit ce brojne izvodace, kulturno-umjetnicka društva i sastave koji njeguju istarku glazbenu baštinu, a Labinštinu ce predstavljati nekoliko izvodaca koji su se prošloga tjedna istakli na ovogodišnjim 46. Labinskim kontima.