Pretraživanje

Ucenici OŠ "Ivo Lola Ribar" posjetili Centar Lice Faraguna

Utorak, 21. Veljače 2012. - 8:01

Pocetkom prošlopg tjedna ucenici 7. a razreda OŠ "Ivo Lola Ribar" u pratnji razrednice Katije Tefik-Bacac posjetili su Centar Lice Faraguna s kojima su prošle školske godine zapoceli aktivnost pod nazivom „Budimo prijatelji“.

Cilj je integracija ucenika Centra i ucenika OŠ "Ivo Lola Ribar", te navodenje ucenike na uocavanje potreba djece s teškocama u razvoju, kao i razvijanje socijalne svijesti, suosjecanja, razumijevanja i afirmiranje pozitivnih vrijednosti.

I ove su godine ucenici 7. a razreda pripremili kratak program koji se sastojao od sviranja na gitari, igrokaza „Kako osvojiti njezino srce“, plesne tocke „Gummy bear“ koju su osmislile i izvele djevojcice, izmjene prigodnih poklona, a na kraju uz zvukove harmonike i pjesme u zajednicki ples ukljucili su se svi ucenici i ucitelji. Veselju, smijehu i uzbudenju nije bilo kraja.

Uslijedio je rad na zajednickom projektu “Od srca do srca“. Ucenici su bili podijeljeni u dvije grupe, te su bojali i ukrašavali srca od stiropora i izradili plakate. Marljivo su i vrijedno radili, te medusobno si pomagali.