Pretraživanje

U subotu 12. regata Valamar Labinska republika

Srijeda, 17. Svibnja 2017. - 0:00

Ovogodišnje dvanaesto izdanje regate Valamar Labinska republika održati će se 20. svibnja 2017. Okupljene posade jedriti će po prvi puta isključivo plov navigacije na ruti od Rapca do plominskog zaljeva i Sv. Marine. U sklopu regate održati će se i bogati sportsko zabavni program. Organizator, Jedriličarski klub Kvarner, poziva vas da uživate u prizorima brojnih jedara uz sport, glazbu i zabavu na rabačkoj rivi. Popratni program namijenjen svim posjetiteljima započet će u subotu ujutro od 10.00 sati, program započinje nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad kada će nastupiti više glazbeno plesnih grupa a održati će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin – Zdravi grad.

U sklopu manifestacije Rabački dan sporta koji već tradicionalno prati regatu, na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazati će kako se jedri u klasi Optimist. Kroz cijeli dan svi zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o aktivnostima rabačkih klubova i sportovima - jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu.

Start 12. regate Labinske republike na programu je u 11.00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Nakon završenog jedrenja slijedi proglašenje pobjednika 12. regate Valamar Labinska republika te zabavni program do kasno u noć kada će prisutne na rabačkoj rivi zabavljati Vindon Havin i DJ Danny Ocean. Regata Labinska republika boduju se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Istarske županije.

Konferenciji za medije na kojoj je predstavljen program regate prisustvovali su Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina, Đulijano Kos, predsjednik JK Kvarner, Silvija Kos Pifar ispred Turističke zajednice Grada Labina, Klaudia Verbanac, direktorica PC Allegro i PC Miramar, Valamar Riviera d.d. i Dragan Balaban, direktor tvrtke Velesajam.