Pretraživanje

U rumunjskom gradu Iasiju održana 3. sjednica Transnacionalne Udruge ATRIUM

Ponedjeljak, 08. Lipnja 2015. - 6:24

U rumunjskom gradu Iasiju je 21. i 22. svibnja održana 3. sjednica Transnacionalne Udruge ATRIUM ciji je clan i Grad Labin. Kao predstavnica Grada Labina sjednici Upravnog odbora i Opce skupštine Udruge je prisustvovala Irina Belušic Maggi.  Od 10 clanova osnivaca su na sastanku  Upravnog odbora Udruge bili prisutni svi  osim predstavnika Cesenatica (I), Forlimpopolija (I) i Doboja (BIH). Od 14 clanova koliko trenutno broji Udruga  bili su prisutni  svi osim predstavnika Cesenatica (I), Forlimpopolija (I),  Doboja (BIH), Sofije (BG) i Salone (GR). Pocetkom ove godine je Udruga ATRIUM nakon pozitivnog mišljenja znanstvenog povjerenstva Udruge na sjednici održanoj putem video-konferencije primila novog clana: talijanski grad Tresigallo.

Predsjednik Udruge Patrick Leech  je detaljnije pojasnio probleme u komunikaciji i neaktivnosti clanova Doboj (BIH), Sofija (BG) i Salona (GR) za koje je izrazio nadu da ce se riješiti. Clanovima Udruge su razjašnjeni programi financiranja za  EU projekte na koje se može kandidirati Udruga, te mogucnosti dobivanja pisma potpore za one clanove koji se imaju namjeru kandidirati na strukturne fondove. Usvojen je prijedlog kalendara aktivnosti clanova Udruge za 2015. godinu na transnacionalnom nivou i Deklaracija kulturnih ruta iz Bakua kao kljucni dokument svih kulturnih ruta koji u prvom redu istice eticke elemente odgovornog turizma. Predstavnici clanova su se upoznali sa informacijom o gradovima koji žele postati clanovi Udruge, a to su hrvatski Uble, te talijanski gradovi Carbonia, Piacenza i Ferrara. Na sastanku je razmatran i prijedlog Pravilnika za provodenje javne nabave za aktivnosti clanova Udruge, te usvojen konacan prijedlog izgleda loga Friend of i We collaborate with. Clanovi Udruge su prezentirali detaljni radni plan na teritorijalnim podrucjima svih clanova za 2015. godinu, te potvrdili prijedlog zakljucka proracuna Udruge za 2014.g. i prijedlog proracuna za 2015.g.

U petak 22. svibnja 2015. je u prisutnosti Predsjednika Patricka Leecha  i Potpredsjednice Irine Belušic Maggi' održan prvi sastanak clanova Znanstvenog povjerenstva na kojem su prisustvovali predsjednik povjerenstva prof. Ulisse Tramonti (za podrucje arhitekture), prof. Alessia Mariotti (za podrucje turizma) i prof. Alexander Muraru (za podrucje povijesti). Clanovi povjerenstva su se medusobno uskladili po pitanjima metodologije njihovog rada koji ukljucuje uvid u dokumentaciju novih prijava za clanstvo, davanje mišljenja i potvrdivanje znanstvene vrijednosti dokumentacije, davanje mišljenja o aktivnostima predloženima u radnom planu udruge i dr. U slobodnom vremenu predstavnici clanova Udruge su razgledali Iasi i njegove studijske primjere arhitekture prezentirane unutar projekta ATRIUM.

U prilogu: Kalendar aktivnosti clanova Udruge ATRIUM za 2015. godinu     

                                        


Prilozi