Pretraživanje

U Rapcu startala peta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Nedjelja, 03. Listopada 2021. - 0:00

CRO Race, peta etapa biciklističke utrke, startala je u subotu iz Rapca. Ukupno 125 biciklista startalo je na ovoj 137 kilometara dugoj etapi.

Početak pete etape, koja zahvaća Istarsku i Primorsko-goransku županiju, smješten je u Rabac i Labin, s prolaskom kroz Pazin, Kastav, Viškovo i Rijeku te završetkom u Opatiji. Destinacijski partneri na ovoj su etapi Istarska županija, općina Viškovo  te gradovi Labin, Pazin, Kastav, Rijeka i Opatija.

Bicikliste su na startu pete etape ispratili zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, direktorica Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić, predstavnica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Reana Relić, direktor destinacije Rabac Valamar Riviera d.d. Sandi Sinožić, predsjednik uprave Uniline d.o.o. Boris Žgomba te Goran Zahtila predstavnik Maslinice d.o.o.

Gradonačelnik Glavičić prije službenog početka utrke čestitao je organizatorima i zaželio puno sreće svim natjecateljima te naglasio:

„Ovogodišnja utrka vrijedi barem kao dvije takve utrke u normalnim godinama i sezonama, to sam već rekao direktoru Vladimiru Miholjcu.  Sve ovo što su oni učinili, trebalo je odraditi unatoč svim okolnostima. Trebalo je pronaći sponzore,  znamo koliki broj puta smo razgovarali, i  koliko je na momente bilo teško.  I zato sam danas beskrajno sretan. Miha svaka čast, i želim da se ovako brojni vidimo i dogodine! A kako mi Labinjani kažemo k letu!“

Britanac Stephen Williams, član momčadi Bahrain Victorious osvajač je ove etape, a ovogodišnje izdanje CRO Race-a završeno je u nedjelju šestom etapom koja se vozila na dionici od Samobora do Zagreba na kojoj je isti vozač potvrdio i svoju ukupnu pobjedu.

Velika je ovo promocija Hrvatske te Labina i Rapca kao destinacija obzirom da je kao i dosadašnjih godina, utrku svakodnevno prenosila Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos je emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirao se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 190 zemalja.