Pretraživanje

U prvih šest mjeseci riješeno 230 prijava građana putem aplikacije Gradsko oko

Četvrtak, 23. Srpnja 2020. - 0:00

Gradsko oko, sve poznatija aplikacija Grada Labina koja građanima pomaže u bržoj komunikaciji s gradskom upravom, omogućavajući da svaki mogući komunalni nedostatak prijave na jednostavan i brz način, pokazuje se veoma efikasnom. Naime, samo u prvih šest mjeseci ove godine putem ove aplikacije riješeno je 230 zaprimljenih prijava, što je otprilike 90% svih upućenih zahtjeva, dok su ostali u obradi.

U najvećem postotku radilo se o određenim komunalnim problemima, a po istim je prijavama gradska uprava, odnosno odjel za komunalno redarstvo i upravljanje imovinom Grada Labina postupio u najkraćem mogućem roku.

„Vidljivo je kako smo kao građani sve svjesniji potrebe i prednosti ovakvog vida komunikacije. Nama kao gradskoj upravi ista zaista pomaže da se uklone svi nedostatci u najkraćem roku, a ono što uvijek napominjem je zajednički cilj daljnjeg razvoja grada kojeg čine i oni najsitniji detalji poput prijave manjeg komunalnog nedostatka u nekom određenom kutku Labina. Nadam se da se će se svijest i one manjine, zbog kojih su ovakve intervencije potrebne razviti, te da će u budućnosti biti sve manje razbijenih sprava i opreme po igralištima ili odbačenog smeća. To nam zaista ne treba, a da naša zajednička sredstva umjesto u sanaciju smetlišta, saniranje šteta ili postavljanje nadzornih kamera ubuduće uložimo u neka nova igrališta ili parkove.“ - istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.

Podsjetimo, GRADSKO OKO sustav je Gradske uprave Grada Labina koji omogućava uključivanje širokog broja sudionika u jednostavno stvaranje centralne evidencije komunalnih problema. Kroz različite načine prijavljivanja uočenih problema na terenu omogućava svim sudionicima da bez dodatnih napora i tehničkih znanja stvaraju sustavnu evidenciju uočenih problema s mogućnošću prosljeđivanja na osobe zadužene za pojedinu problematiku.

Građani se mogu registrirati putem web preglednika na stranici www.labin.oko.hr te potvrditi registraciju putem e-maila, a za dodatna pitanja obratiti se možete na labin@oko.hr.

Sve što vam je potrebno je pristup internetu i pametni telefon ili kompjuter. Zaprimanje prijava evidentira se u najkraćem mogućem roku, a obavijest o rješavanju prijavljenog nedostatka dolazi na vaše uređaje.

Prijave putem web preglednika se kreiraju na sljedeći način:

  • na karti dođete do željene pozicije, kliknete lijevim klikom miša te odaberete „DA“ (ukoliko pogriješite poziciju pritisnete „NE“)
  • odaberete grupu problema te provjerite adresu lokacije
  • napišete naslov problema i detaljni opis, ako imate fotografiju problema možete istu priložiti klikom na „odaberi“
  • kad ste sve završili kliknete na „kreiraj“ predmet

Sve prijave dobivaju svoj jedinstveni broj predmeta, a klasificiraju se u posebnu podgrupu nakon provjere administratora. Sve promjene na prijavljenim predmetima građani mogu pratiti kroz filtriranje podataka (padajući meni s lijeve strane web preglednika) te selektiranjem polja „samo moje prijave“.

 

Foto: Postava prometnog ogledala na izlazu s parkinga labinskog Doma zdravlja


Gradsko oko.jpg (106 KB)