Pretraživanje

U petak Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Ponedjeljak, 18. Travnja 2016. - 9:57

Manifestacija Noć knjige2016. kojom petu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu održat će se i ove godine u Gradskoj knjižnici Labin u petak, 22. travnja 2016. godine.

Započet će književnim susretom s književnicom za djecu i mlade Sonjom Smolec u 11,00 sati, predstavljanjem književnice i druženjem s učenicima starijih razreda osnovnih škola Labina i Labinštine.

Književni susret s književnicom Rujanom Jeger pod nazivom "Bez dlake na jeziku" započet će u 17,30 sati, dok će se promocija dokumentarnog filma "Sjećanje u kadru" na temu rudarske baštine započeti u 19,30 sati. Film je rezultat istoimenog projekta, odnosno održanih filmskih radionica za djecu i mlade. Organizator projekta je Gradska knjižnica, a s ciljem da mladi kroz interaktivan medij i kazivanje usvoje znanja o kulturi i povijesti svojega kraja te obogate već dosad stečena znanja. Projekt je proveden uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond gradova i općina.

Tokom cijeloga dana održavat će se akcija darivanja otpisanih i poklonjenih knjiga.