Pretraživanje

U petak i subotu „Božić u Labinu“ u SC Franko Mileta uz Bajagu i Pink Floyd Show

Srijeda, 18. Prosinca 2019. - 0:00

Ovoga petka započinje dvodnevna zabavno-glazbena manifestacija „Božić u Labinu“, koja se u našem gradu održava četvrtu godinu za redom, no koja se zbog tragičnog događaja proteklog vikenda u ulici Zelenice preselila u prostor labinske sportske dvorane. Događanje koje organizira Grad Labin, uz generalno pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Labina, donosi bogat program kroz cijeli petak 20. i subotu 21. prosinca.

floyd2.jpg (325 KB)

A labinski sportski centar „Franko Mileta“ biti će u potpunosti prilagođen održavanju manifestacije, od ulaznog platoa ispred centra, preko nekoliko unutarnjih prostora do velike dvorane, u kojoj će se održavati svi glavni programi ovog dvodnevnog blagdanskog događanja.

Sve započinje u petak 20. prosinca u jutarnjim satima. Od 9:00 Udruga Mednula, uz podršku Turističke zajednice Labin-Rabac i LAG-a Istočna Istra, kreće s već tradicionalnom humanitarnom lutrijom, koja će trajati svo vrijeme održavanja „Božića u Labinu“, a po potrebi i dalje, sve do Badnjaka.

Blagdanska marenda, koju već cijelo desetljeće organizira Udruženje obrtnika Labin u suradnji s lokalnim ugostiteljima, održava se od 9:30 do 12 sati, a biti će podijeljeno preko 500 porcija raznih prigodnih obroka koje će pripremiti kuhari naših restorana, uz besplatno kuhano vino i simboličnu participaciju od 10 kuna po pijatu, koja će biti usmjerena u aktualnu humanitarnu akciju udruge Mendula, za kupnju uređaja „Shockmaster“ za labinski Dom zdravlja. Napominjemo da se za zabavni program tijekom trajanja blagdanske marende brine dugogodišnji medisjki partner ovog događanja, Radio Labin, koji će dva sata u svom eteru prenositi uživo atmosferu iz dvorane.

Zabavni program prvoga dana festivala započinje oko 18:30 sati, kada će pred sportskim centrom, gdje se već postavljaju svjetlosne dekoracije i gastro šator, zasvirati Gradski orkestar Labin. Od 19 sati kreću nastupi u velikoj dvorani – Labinske mažoretkinje, plesni studio Move me i vokalna solistica Jona Ljuna. Od 20 sati na pozornicu se penje Duo Ex-New koji će u nešto manje od sat vremena biranog repertoara regionalnih pop i rock hitova iz 80-ih i 90-ih dobro zagrijati publiku za glavni događaj večeri – veliki koncert Bajage i njegovih vjernih Instruktora! Svirka glavnih zvijezda potrajat će do ponoći, a nakon toga će okupljene nastaviti zabavljati još jedna lokalna legenda – ovaj puta medijske i DJ scene – DJ Haris Bašić. Glavni donator glazbenog programa prvoga dana „Božića u Labinu“ kao i jedan od glavnih pokrovitelja cijele manifestacije je hotelska tvrtka Valamar.

Subotnje jutro po običaju je rezervirano za najmlađe. Od 9:30 očekuju nas nastupi plesnih skupina Cool Step i Il Movimento, a u 10:00 kreće dvosatni program za djecu u izvedbi Teatra Naranča, gdje će se uz središnju predstavu za djecu, održati animacijski programi, kreativne radionice, fotografiranje s Djedom Božićnjakom i mnoge druge zabavne točke prilagođene vrtićkom i mlađem osnovnoškolskom uzrastu. Dječji jutarnji program omogućen je uz velikodušnu donaciju tvrtke Carel Adriatic.

Nakon završetka dječjeg programa, nastavlja se druženje u gastro šatoru pred dvoranom, gdje će se nuditi Adventski ručak uz domaća ali i suvremena jela po popularnim cijenama. Vinari iz udruge TRS uz pomoć LAG-a Istočna istra i donaciju tvrtke Holcim, kroz oba dana nudit će degustaciju i prigodnu prodaju svojih sve hvaljenijih i nagrađivanih vina, dok će članice udruge Mendula peći palačinke, čija će prodajna cijena u cijelosti biti usmjerena u humanitarne svrhe.

Večernji program počinje u 19 sati, nastupom orkestra udaraljkaša UŠ Matka Brajše Rašana, a od 19:30 za rock spektakl zagrijavat će nas jazz-rock cover band naše glazbene škole, „Sick Sheets“. Od 21 sat na pozornicu se penje jedan od najboljih regionalnih tribute sastava, osmeročlani Croatian Pink Floyd Show, koji će u dvoipolsatnom audiovizualnom spektaklu podsjetiti na brojne hitove jednog od najvećih rock bendova u povijesti glazbe – britanskih Pink Floyd. Ovaj nastup omogućila je donacija tvrtke Rockwool.

 

Organizator Božića u Labinu – Grad Labin, generalni pokrovitelj- TZ Grada Labina

Donatori:  Valamar Riviera, Rockwool, Carel Adriatic, Bina Istra, Derossi Metali,Rakos , Maslinica , MCZ, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Holcim,  Baumit, Elektra, Elektroistra Pula, Velesajam , Brakom, Moto Trans, Alkes Foto Festival.

Partneri:  1.   maj d.o.o. Labin , Vodovod Labin, Labin Stan, Labin 2000, Lag Istočna Istra, Udruženje Obrtnika Labin, Radio Labin, Vedras, Udruga Trs i Udruga Mendula.