Pretraživanje

U cetvrtak ulice labinskog starog grada ispunit ce žongleri, klaunovi, glazbenici, glumci...

Utorak, 07. Srpnja 2015. - 10:48

Da se jedan grad barem na nekoliko sati može pretvoriti u kazalište, glazbenu pozornicu, cirkus ili zacarani dvorac, pobrinut ce se ovoga cetvrtka 9. srpnja zabavljaci, sviraci, glumci i žongleri pulske udruge «Carobnjakov šešir».

Stari grad Labin ce tako oko 19:30 sati postati Grad carolije, a njegove ce uske ulice i romanticni trgovi na nekoliko trenutaka biti mjesta u kojima mežete zakoraciti u carobni svijet mašte, smijeha i šarenila, uz razigrane scenografije i vesele, nadnaravne likove.

Program pocinje na Torionu, na samom ulazu u labinski stari grad, u 19:30 s radionicom izrade carobnih štapica. Vec u 20 sati na Starom trgu (ispred Circola) muzicirat ce i prisutne zabavljati otkaceni glazbenici Ljerko i Zvekan. Istovremeno ce pred Narodnim muzejem trajati radionica hoola-hopa za djecu, koju ce voditi udruga Razbibriga.

U 20:30 vrijeme je za prvu predstavu, i to za djecu i odrasle – na Špini tada pocinje «?on Kesten Show», dok vec sat vremena nakon toga na obližnjoj Fortici, za istu publiku igraju «Claude & Milaus». Pri povratku s predstave ne zaboravite se zaustaviti ispred Narodnog muzeja, gdje ce show s vatrom od 22:15 sati imati žongleri udruge Razbibiriga, a tijekom cijele veceri na ulicama starog grada susretati cete gospodu Shik, glazbenicu na štulama, te pantomimicara iz teatra Škripzikl.

Cijeli program «Labinske ulicne carolije», koja se odvija u sklopu 13. Labin Art Republike, besplatan je i namijenjen prije svih djeci, ali i svima drugima željnima zabave i mašte, od najmladih do najstarijih, od domacih do stranih posjetitelja.

Djeco, roditelji, barbe i tete, none i nonici – vidimo se u cetvrtak na Labinskoj ulicnoj caroliji!