Pretraživanje

Tjedan proslave Dana Grada Labina

Utorak, 07. Kolovoza 2018. - 0:00

Ovoga četvrtka, 9. kolovoza počinje osmodnevno obilježavanje Dana Grada Labina uz pregršt događanja. Razni sportsko - kulturni događaji obilježje su ovog bogatog programa u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Počinjemo već ovoga četvrtka u 20 sati kada se u Gradskoj galeriji otvara tradicionalni, 22. po redu Labinski uzlet likovnosti, dok će u crkvici Sv. Stjepana biti otvorenje Uzleta mladih umjetnika. Nakon izložbi, u 21:30 na Špini nastupa jedan od naših najpopularnijih bendova danas, grupa Detour.

Subota, 11. kolovoza donosi nam cjelodnevni program koji započinje u jutarnjim satima boćarskim memorijalom Josip Ružić na boćalištu Šćiri. Tradicionalna atletska utrka Grada Labina na Titovom trgu započinje u 17, a vrhunac dana je u 20:30 kada kreće Noć Grada Labina uz Klapu Intrade i Tomislava Bralića te Night Express band. Uz ludu zabavu na trgu, živa će biti i Špina na kojoj nastupaju grupa NOLA, Big Wave i Noga Uganda.

Dodjela nagrada za najljepše okućnice i balkone Grada Labina očekuje nas u ponedjeljak 13. kolovoza, dok je srijeda rezervirana za planinarski pohod na Skitaču te svečanu Svetu misu u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.

Svečano otvaranje dječjeg vrtića „Gloria“ na redu je u četvrtak, 16. kolovoza u 10 sati, a u 21 sat očekuje nas koncert pod zvijezdama u izvedbi Karin Kuljanić i Maria Lipovšeka u romantičnoj atmosferi labinske Špine.

Posljednji dan bogatog tjedna, 17. kolovoza, i službeni Dan Grada Labina započinje svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Labina. Ove godine svečana sjednica održava se u Gradskoj galeriji Labin s početkom u 10 sati.

U 20 sati na redu je revijalna utakmica novog premijerligaša Mladog Rudara i talijanskog rukometnog kluba Trieste. Utakmica se održava u velikoj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta“.

Čast da svečano zatvori ovogodišnje obilježavanje Dana grada pripala je našem nadarenom sugrađaninu. Valentino Blasina, poznati labinski tenor uz svoje kolege Stanislawa Mazurkiewicza i Loru Pavletić održat će koncert u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije s početkom u 21 sat.

Dobrodošli!