Pretraživanje

Terra Albona ponovno oduševila - VIDEO

Utorak, 24. Rujna 2019. - 0:00

Protekle je nedjelje održano jesensko izdanje gastro bike toura „Terra Albona“ koja je i ovoga puta okupila značajan broj sudionika, više od tri stotine biciklista svih uzrasta.

Ova ruta imala je tri stanice na kojima su svi sudionici imali priliku kušati specijalitete domaćina. Tako je prva stanica bila u baroknoj palači Battiala Lazzarini u Svetom Martinu gdje se u suradnji obitelji Jenkel i restorana Markus iz Ripende ponudila degustacija istarskih specijaliteta. Druga stanica bila je Agroturizam Giovanna Allegra u Šumberu na kojem je biciklistima poslužen ručak, a treća stanica amfiteatar Parka skulptura Dubrova  gdje se  čašom vina udruge vinara TRS završilo druženje.

Povodom obilježavanja 5 godine održavanja Terra Albone svakom sudioniku osigurane su besplatne majice, a prvih 100 prijavljenih dobili su bidone za vodu sponzora Valamar Riviere.

Sudionici su imali mogućnost odabira dvije rute, rekreativne dužine 22 km i MTB dužine 26 km. Biciklijada je prilagođena svim uzrastima i profilima od profesionalaca do amatera, ljubitelja biciklizma, rekreativaca.

Ideja o projektu, gastro-biciklističkoj manifestaciji rodila se 2015. godine prilikom organizacije aktivnosti za Europski tjedan mobilnosti. Prva Terra Albona održana je 19. rujna 2015. godine sa svega 30-ak lokalnih entuzijasta, začetnika i pokretača manifestacije, da bi se već sljedeće godine pokazala kao vrhunska ponuda i manifestacija koju treba dodatno razvijati.

O ovoj vrhunskoj manifestaciji pogledajte i prilog TV Nova-e emitiran u ovomjesečnoj Labinskoj Kronici!