Pretraživanje

Tecaj prve pomoci za ucenike OŠ „Ivo Lola Ribar“

Ponedjeljak, 13. Veljače 2012. - 6:57

U suradnji sa GDCK Labin i ove školske godine ucenici 7. a razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ sa razrednicom Katijom Tefik Bacac, bili su ukljuceni u tecaj prve pomoci. Tecaj  se održavao u razdoblju od studenog 2011. do veljace 2012. na satovima razrednika a vodila ga je Gabrijela Zakrajšek Blažina volonterka GDCK Labin, ujedno i medicinska sestra. Cilj tecaja  bio je potaknuti ucenike na stjecanje znanja i vještina pružanja prve pomoci i ostvarenje konkretizirane ideje Crvenog križa – pomoci covjeku u slucaju ugroženosti.

Ucenici su upoznali sa imobilizacijom, stanjima nesvijesti, pružanjem pomoci kod krvarenja, opeklina, ugriza i uboda, reanimaciji- rad na lutki, itd. Sa zanimanjem su pratili  životne i stvarne price i situacije u kojima se nalazila volonterka GDCK Labin, te su cesto postavljali pitanja i tražili objašnjenja.

Kako su ucenici pokazali volju i interes za sudjelovanje na meduškolskom natjecanju ekipa podmlatka Crvenog križa, dio ucenika 7. a razreda predstavljat ce školu na meduškolskom/opcinskom natjecanju.