Pretraživanje

Talijanska veleposlanica Emanuela D'Alessandro posjetila Labin

Petak, 17. Veljače 2012. - 13:10

Grad Labin i Zajednicu talijana Giuseppina Martinuzzi jutros je posjetila talijanska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Emanuela D'Alessandro u pratnji generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Renata Cianfaranija.

U kratkom susretu s gradonacelnikom Tuliom Demetlika veleposlanica Emanuela D'Alessandro izrazila je zadovoljstvo te pozdravila dobru suradnju Grada Labina i Zajednice talijana „Giuseppina Martinuzzi“ na kulturnom, gospodarskom pa i politickom planu te je najavila i daljnju suradnju. Gradonacelnik je tom prigodom veleposlanicu upoznao s aktivnostima koje su vec realizirane, ali i onima koje su u planu.

Posebno je naglasio dogovorenu obnovu sjedišta Zajednice talijana u Starom gradu za koju je Vlada Republike Italije odobrila  sredstva. Ove godine pripremiti ce se potrebna dokumentacija, a iduce je godine u planu obnova. Sanirat ce krov zgrade, kazalište, fasadu kao i kompletna instalacija.

 

U svom obracanju gradonacelnik je naglasio kako je Grad, na tragu njegovanja dobrih odnosa s Talijanskom zajednicom, djeluje  vrticka grupa na talijanskom jeziku, dok se u osnovnim školama talijanski jezik uci vec od prvog razreda. Dodao je i izuzetno dobre rezultate talijanskih gospodarstvenika koji djeluju na našem podrucju kao i suradnju Grada Labina sa pobratimljenim gradovima iz Italije.

Današnjem prijemu prisustvovala je i zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan, Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeca Grada Labina, Daniela Mohorovic, predsjednica Zajednice talijana Giuseppina Martinuzzi te Tullio Vorano, predsjednik Izvršnog odbora Zajednice talijana

Po završetku prijema u zgradi Grada Labina,visoki talijanski dužnosnici u pratnji Daniele Mohorovic, predsjednice Zajednice talijana Labin posjetili su sjedište Zajednice talijana, gdje su ih docekali clanovi Upravnog vijeca te ostali clanovi Zajednice.

Doceku ispred Zajednice talijana prisustvovati su mališani talijanskog odjela Djecjeg vrtica "Pjerina Verbanac".