Pretraživanje

Svecanost podizanja Plave zastave na Vele ?irine u uvali Maslinica

Srijeda, 03. Lipnja 2015. - 8:06

Na najvecoj rabackoj plaži, Veloj ?irini u uvali Maslinica jucer je po 14. put  podignuta Plava zastava. Cast podizanja Plave zastave pripala je gospodinu Gunteru Kirchbergeru iz Njemacke koji je punih trideset godina vjeran gost autokampa Maslinice. Ovo mu je 61 boravak u Rapcu, kojeg smatra svojim drugim domom i gdje je stekao mnogobrojne prijatelje.

Nazocni na podizanju Plave zastave bili su  predstavnici tvrtke  Maslinica  d.o.o. na celu s prokuristom Goranom Zahtila, direktorica Turisticke zajednice Grada Labina Radmila Paliska Kos i Donald Blaškovic, procelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost Grada Labina.

Plava zastava, simbol kvalitete, ustanovljena je 1981.godine i dodjeljuje je  Udruga Lijepa naša. Kvaliteta mora, gospodarenje plažom, skupljanje otpada, estetski izgled plaže, spasilacka služba, prilagodljivost osobama s invaliditetom, ugostiteljska ponuda, neki su od bitnih kriterija  koji se ocjenjuju prilikom dodjele Plave zastave nekoj od plaža ili marina.

U kulturnom dijelu programa sudjelovali su clanovi RKUD-a „Rudar“ iz Raše i to Rafaela Blažina, Dino Batelic, Masimo Knapic i Klaudio Frankovic te pjesnikinja Rina Miletic.

Fotografije: 5 portal