Pretraživanje

Svecano potpisani ugovori o sufinanciranju projekata rješavanja pristupacnosti objektima osoba s invaliditetom

Srijeda, 15. Srpnja 2015. - 9:57

Jucer je u Gradu Petrinji održana svecanost potpisivanja ugovora o sufinanciranju Projekata rješavanja pristupacnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva branitelja. Ministar branitelja Predrag Matic predstavnicima je 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave svecano urucio ugovore o sufinanciranju. Ministarstvo branitelja odobrilo je Gradu Labinu sredstava za dvije investicije. Za uredenje Parka hrvatskih branitelja Domovinskog rata odobreno je 60.000,00 kuna dok je za uredenje prostorija Doma hrvatskih branitelja odobreno 28.470,00 kuna. Ispred Grada Labina potpisivanju je prisustvovala zamjenica gradonacelnika Grada Labina Eni Modrušan.

U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom Ministarstvo branitelja od 2004. godine provodi Projekt rješavanja pristupacnosti objektima osoba s invaliditetom. Pored gradevinskih objekata javne namjene , u problem rješavanja pristupacnosti ukljuceni su i ostali sadržaji koje koriste osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu kao što su prilagodba kupališta, gradskih bazena, kazališta, opremanje semafora zvucnom signalizacijom i ugradnja taktilnih polja upozorenja, upuštanje rubnjaka i prilagodba nogostupa na ulicama i raskršcima ulica, ugradnja dizala, prilagodba ulaznih prostora, sanitarnih cvorova, ucionica i sl. Posebna vrijednost Projekta je u cinjenici da se njime vec jedanaestu godinu zaredom prilagodavaju objekti javne namjene osobama s invaliditetom te se time doprinosi podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj i njihovoj vecoj samostalnosti.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora od 2004. do 2014. godine iznosi 15.657.207,46 kuna za ukupno 79 jedinica lokalne i podrucne (regionalne) samouprave (11 županija, 55 gradova i 13 opcina) cime su izvršene 142 prilagodbe objekata.