Pretraživanje

Svečano otvoreno novouređeno dječje i rukometno igralište unutar dvorišta Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“

Četvrtak, 18. Svibnja 2017. - 0:00

Danas je svečano otvoreno novouređeno dječje igralište unutar dvorišta Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Labinu. Riječ je o investiciji vrijednoj 150.000 kuna koju su zajednički financirali Valamar Riviera s donacijom u iznosu od 100.000 kuna i Grad Labin s 50.000 kuna.

Na dječjem igralištu postavljena je nova urbana oprema i nove sprave za vježbanje na otvorenom, namijenjene i osobama s invaliditetom. Uređenjem dječjeg igrališta s novim zanimljivim sadržajima, ovaj će dio Labina postati ljepše mjesto za druženje u kojemu će i odrastanje djece biti sretnije.

 „Drago nam je što je donacija Valamar Rivijere u okviru našeg krovnog programa „Veliko srce Valamara“ pomogla u realizaciji ovog vrijednog projekta. Vjerujemo kako će ovo dječje igralište donijeti puno radosti za svu djecu te unaprijediti kvalitetu života u široj lokalnoj zajednici.“ - izjavio je Sandi Sinožić, direktor operacija destinacija Rabac i Krk Valamar Rivijere.

Valamar Riviera u okviru svojih 9 krovnih programa na godišnjoj razini ulaže minimalno 2,5% prihoda usmjerenih u društveno odgovorno poslovanje. Program „Veliko srce Valamara“ predstavlja okvir za humanitarne inicijative i projekte namijenjene potrebitima, s čime Valamar Riviera nastavlja i u ovoj godini.

Osim toga, Grad Labin je uredio i postojeće rukometno igralište unutar dvorišta Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ što će dodatno doprinijeti sportskom i rekreativnom životu ovog dijela grada. Na postojećem rukometnom igralištu postavljena je gumena multinamjenska sportska podna obloga prigodna za sportove kao što je mali nogomet i rukomet, novi golovi i novi ulaz na igralište. Investicija je vrijedna 200.000,00 kuna.

„Labin je danas dobio još jedno moderno uređeno dječje i rukometno igralište koje će omogućiti siguran prostor za igru i druženje za brojnu djecu i potaknuti razvoj njihovih socijalnih vještina. Posebna vrijednost ovog igrališta je što su sadržaji prilagođeni i osobama s invaliditetom, kako bi u igri i rekreaciji zajedno mogla uživati sva djeca i mladi.“ -  istaknuo je Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina.

Početkom ove pedagoške 2016./2017. godine dovršena je energetska obnova fasade i zamjena stolarije Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ stoga je ovim ulaganjem dodatnih financijskih sredstava dodatno unaprijeđen standard osnovnoškolskog obrazovanja u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“.