Pretraživanje

Suradnja gradskih tvrtki 1. Maj i Vodovod Labin sa Radno-zaštitnom jedinicom za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Utorak, 28. Svibnja 2013. - 13:25

Danas je u prostorijama Radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Labinu održan sastanak u okviru plana rada lokalne mreže za poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz prioritetni cilj - jacanje kapaciteta radno-zaštitne jedinice. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Labina, gradonacelnik Tulio Demetlika i zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan, direktor komunalnog poduzeca 1. Maj d.o.o. Labin Alen Golja i direktor Vodovoda Labin d.o.o. Dino Škopac te predstavnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Marinela Benažic, Ozren Catela i Marko Perkov. 

Na sastanku je prezentirana radno-zaštita odjeca te je dogovorena daljnja suradnja kojom ce navedena komunala poduzeca osigurati nove poslove, a time i održivost te novo zapošljavanje u okviru radno-zaštitne jedinice. Radno-zaštitna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Labinu djeluje od 21. travnja 2011. i zapošljava 8 osoba od cega 7 osoba s invaliditetom, dok u radno-okupacijskim aktivnostima sudjeluju još tri osobe s invaliditetom.

Inace, Mreža za podršku zapošljavanju osoba s invaliditetom – Labin predstavlja neformalnu i dobrovoljnu skupinu koju cine tijela javne vlasti, gospodarski subjekti te civilno društvo. Mreža je osnovana s ciljem pokretanja intenzivnijeg ukljucivanja osoba s invaliditetom na tržište rada i to osnaživanjem osoba s invaliditetom i poslodavaca za zapošljavanje osoba s invaliditetom te jacanjem kapaciteta radno – zaštitnih jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Mreža je osnovana 25. studenog 2011. kao dio projekta IN.promo. Više o samom projektu možete saznati na internetskoj stranici www.inpromo.org.