Pretraživanje

Šumska bajka oduševila najmlađe, Loell Duinn za zatvaranje LAR-a

Ponedjeljak, 26. Kolovoza 2019. - 0:00

Odlična predstava za djecu, „Šumska bajka“ prošloga petka odigrana je u sklopu programa Labin Art Republike na ljetnoj pozornici kraj Špine. Predstava u kojoj su osim mališana uživali i roditelji djelo je Ri teatra koji ponovno oduševljavaju izborom tematike koja je zanimljiva i poučna.

Radi se o predstavi u kojoj se radi o jednoj običnoj jelki koja u šumi odrasta kroz sva četiri godišnja doba. Jedno proljeće ondje kroči filmski snimatelj s namjerom da poreže sva stabla kako bi napravio prostor za snimanje filma. Lukavi lisac, međutim, snimatelja nagovori da najprije upozna šumu tijekom sva četiri godišnja doba, a već do jeseni on shvati koliko je šuma u biti lijepa. Ali kad je nadošla zima, djelić te ljepote snimatelj poželi unijeti u svoj dom te pritom posječe malenu jelku kako bi mu poslužila kao prigodan ukras za božićne blagdane. No, jelka potom zatraži pomoć na što se spremno odazove čuvar šume te je krene spašavati...

Ova poučna priča, na humorističan i zanimljiv način, mališanima je poručila kako u šumi ne smiju paliti vatru, ali ni bespotrebno uništavati stabla, jer prirodu moramo itekako pažljivo čuvati. Kako se radnja predstave provlači kroz sva četiri godišnja doba najmlađa je publika, također, upoznala kakve sve slikovite promjene donose proljeće, ljeto, jesen i zima.

Predstavu su zajednički  režirali te u njoj glume: Krešo Medaković, David Petrović i Bojan Lakoš, dok je autorica teksta: Zlata Vukelić, autor glazbe: Srđan Badurina, a scenograf i autor lutaka: Mihajlo Uzelac.

Ljeto u bojama coolture polako se približava svojem kraju te nas ovog tjedna očekuju i posljednji eventi. U srijedu, 28. kolovoza održat će se završni koncert klasičnog ljeta „Suite antique“ glazbenika Tamare Coha Mandić na flauti te Diane Grubišić Ćiković na harfi.

Sam završetak ovogodišnjeg izdanja Labin Art Republike je u četvrtak na Špini uz nastup odličnog lokalnog benda Loell Duinn i audio vizualni show. Loell Duinn osnovali su 2003. godine gitarist Zarifović i pjevačica Olja Frolo. U skladbama kombiniraju istarski melos s arapskim, španjolskim i balkanskim temama, uz povremenu uporabu zakonitosti klasične glazbe i povijesnih melodija baroka i renesanse. Definitivno su jedan od najzanimljivijih i najmističnijih bendova ovih naših prostora.

Foto: Loell Duinn facebook