Pretraživanje

Stipendije

Labin danas > Obrazovanje > Stipendije

stipendije 2021
Dualni model stipendiranja po prvi puta dijeli deficitarna zanimanja na ona koja su tražena u lokalnom gospodarstvu i ona za kojima potrebu ima lokalni javni sektor.

Cilj uvođenja novog modela stipendiranja je omogućiti da financijske poticaje za školovanje dobiju upravo oni srednjoškolci i studenti koji se obrazuju za zanimanja koja su najtraženija na lokalnom tržištu rada, kako bi se čim više usmjerili u programe koji im jamče zapošljavanje i ostanak u svom gradu.

Grad Labin je za ovu akademsku i školsku godinu objavio Javni poziv poduzetnicima za uključivanje u dualni model stipendiranja. Poduzetnici i obrtnici tako će moći stipendirati učenike i studente koji najviše odgovaraju profilu njihovih tvrtki, odnosno ciljano ona zvanja koja će im u skoroj budućnosti biti najpotrebnija. Grad Labin sudjeluje u stipendiranju kao partner te poduzetnicima i obrtnicima pokriva do 50% ukupnog iznosa stipendija, za najviše 4 učenika i studenta po akademskoj godini. Poziv je otvoren do 2. studenoga 2021. godine ili do iskorištenja sredstava, a više informacija zainteresirani gospodarstvenici mogu pronaći na ovom linku ili se o natječaju informirati u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU fondove Grada Labina, na e-mail patricija.terkovic@labin.hr ili broj telefona 052/ 866-817.

Na ovaj se način, po prvi puta, ciljano stipendiraju mlade osobe iz Labina koje se školuju za deficitarna zanimanja u gospodarstvu Labinštine, te će, uz mogućnost obavljanja stručne prakse, imati i priliku svoj prvi radni odnos zasnovati upravo na području Labinštine - i to u tvrtkama koje su ih stipendirale i pratile kroz završne godine njihovog obrazovanja. Uz to, odlična vijest za stipendiste i roditelje je ta da se minimalni mjesečni iznos stipendije udvostručuje, te on po ovom modelu iznosi 1.500 kn mjesečno za studente i 1.100 kn mjesečno za srednjoškolce.

U prvoj godini novog modela stipendiranja, Grad Labin kroz javni poziv sufinancira ukupno 10 stipendija izravno poduzetnicima, te još 5 stipendija namijenjenih onima koji se školuju za obrtnička zvanja, kroz partnerstvo s lokalnim Udruženjem obrtnika. Bitno je napomenuti da se za ove nove i uvećane stipendije mogu natjecati i postojeći stipendisti Grada Labina, ukoliko tvrtke ili obrti koji kroz Javni poziv dobiju sufinanciranje iskažu interes za stipendiranje njihovog programa školovanja.

Natječaj za stipendiranje učenika i studenata pri programima od osobitog javnog interesa za Grad Labin, odnosno onih koji se školuju za deficitarna zanimanja u javnom sektoru, bit će objavljen u petak 1. listopada, a putem njega Grad Labin stipendirat će dodatnih 25 učenika i studenata. Stipendisti koji su po prethodnim natječajima ostvarili pravo na gradsku stipendiju, te s Gradom Labinom imaju potpisan ugovor, imaju na izbor zadržati svoju postojeću stipendiju ili se natjecati za onu po novom modelu, ukoliko se njihov program nađe na popisu deficitarnih zanimanja, koji se također objavljuje uz novi Natječaj.

U ponedjeljak 20. rujna objavljen je novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata pri programima odo osobitog javnog interesa za Grad Labin, temeljem kojega će biti raspisane propozicije Natječaja:

Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata Grada Labina


Natječajna dokumentacija iz školske / akademske godine 2020./2021.:

Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2020./2021. godini
Odluka o bodovanju deficitarnih studija u školskoj/studijskoj 2020./2021. godini

Odluka o visini i broju stipendija u školskoj/studijskoj 2020./2021. godini
Prijedlog bodovnih listi za dodjelu stipendija Grada Labina u 2020./2021. godini

Konačne rang liste za dodjelu stipendija Grada Labina u 2020./2021. godini

Arhiva stipendije 2019./2020.
Arhiva stipendije 2018./2019.

Arhiva stipendije 2017./2018.
Arhiva stipendije 2016./2017.


Kontakt osoba:

Savjetnica za društvene djelatnosti
Vesna Blažina
Tel.: +385 52 866 815
e-mail: vesna.blazina@labin.hr

ZANIMLJIVO
Trazim.jpg (7 KB)
Facebook stranica „Tražim stipendiju“
Na ovoj stranici
možete pronaći sve relevantne obavijesti o raspisanim stipendijama u Republici Hrvatskoj

;