Pretraživanje

Stipendije

Labin danas > Obrazovanje > Stipendije

stipendije-labin-2021-wide.jpg (627 KB)

Dualni model stipendiranja Grada Labina po prvi puta dijeli deficitarna zanimanja na ona koja su tražena u lokalnom gospodarstvu i ona za kojima potrebu ima lokalni javni sektor.Cilj uvođenja novog modela stipendiranja je omogućiti da financijske poticaje za školovanje dobiju upravo oni srednjoškolci i studenti koji se obrazuju za zanimanja koja su najtraženija na lokalnom tržištu rada, kako bi se čim više usmjerili u programe koji im jamče zapošljavanje i ostanak u svom gradu.1. Otvoreni trajni poziv poduzetnicima za uključivanje u stipendiranje deficitarnih zanimanja u lokalnom gospodarstvu Poduzetnici i obrtnici na ovaj će način moći stipendirati učenike i studente koji najviše odgovaraju profilu njihovih tvrtki, odnosno ciljano ona zvanja koja će im u skoroj budućnosti biti najpotrebnija. Grad Labin sudjeluje u stipendiranju kao partner te poduzetnicima i obrtnicima pokriva do 50% ukupnog iznosa stipendija, za najviše 4 učenika i studenta godišnje. Poziv je otvoren trajno ili do iskorištenja proračunski planiranih sredstava, a više informacija zainteresirani gospodarstvenici mogu pronaći na ovom linku ili se o natječaju informirati u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU fondove Grada Labina, na e-mail patricija.terkovic@labin.hr ili broj telefona 052/ 866-817.

Po prvi se puta ciljano stipendiraju mlade osobe iz Labina koje se školuju za deficitarna zanimanja u gospodarstvu Labinštine, ali i mladi iz drugih dijelova države koji će se ugovorno vezati za lokalnog gospodarstvenika ili obrtnika, davatelja stipendije.
Stipendisti će ovako dobiti i mogućnost obavljanja stručne prakse, te imati priliku svoj prvi radni odnos zasnovati upravo na lokalnom području, u tvrtkama koje su ih stipendirale i pratile kroz završne godine njihovog obrazovanja. Uz to, odlična vijest za stipendiste i roditelje je ta da se minimalni mjesečni iznos stipendije udvostručuje, te on po ovom modelu iznosi 1.500 kn mjesečno za studente i 1.100 kn mjesečno za srednjoškolce.

U prvoj godini novog modela stipendiranja, Grad Labin kroz javni poziv sufinancira ukupno 15 stipendija - i to najmanje 10 stipendija izravno poduzetnicima, te još do 5 stipendija namijenjenih onima koji se školuju za strukovna zanimanja i obrtnička zvanja, kroz partnerstvo s lokalnim Udruženjem obrtnika. Bitno je napomenuti da se za ove nove i uvećane stipendije mogu natjecati i postojeći stipendisti Grada Labina, ukoliko tvrtke ili obrti koji kroz Javni poziv dobiju sufinanciranje iskažu interes za stipendiranje njihovog programa školovanja.

LINK na otvoreni trajni poziv i dokumentaciju
2. Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2023./2024. učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina

Odluka o bodovanju deficitarnih škola/studija u školskoj/studijskoj 2023./2024.
Odluka o visini i broju stipendija u školskoj/studijskoj godini 2023./2024.
Rješenje o imenovanju Povjerenstva za stipendije Grada Labina za školsku/akademsku 2023/2024.2.Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2022./2023. učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada LabinaGradonačelnik Grada Labina dana 30. rujna 2022. godine raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2022./2023. učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina. U školskoj/studijskoj godini 2022./2023., Grad Labin dodjeljuje stipendije učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina i to:

a) Dosadašnjim stipendistima u skladu sa zaključenim ugovorima

b) Novim stipendistima, temeljem raspisanog natječaja za dodjelu stipendija i to:

- Šest (6) – stipendija učenicima srednjih škola

- Devet (9) – stipendija studentima prve godine deficitarnih studija

- Pet (5) – stipendija studentima prve godine svih studija

- Šest (6) – stipendije studentima druge do šeste godine deficitarnih studija

- Četiri (4) – stipendije studentima druge do šeste godine svih studija.

Detalje Natječaja i svu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Konačne bodovne liste stipendista 2022./2023.

Odluke o bodovnim listama stipendista 2022./2023.Arhiva stipendije 2021./2022.
Arhiva stipendije 2020./2021.
Arhiva stipendije 2019./2020.

Arhiva stipendije 2018./2019.

Arhiva stipendije 2017./2018.
Arhiva stipendije 2016./2017.


Kontakt osoba:

Savjetnica za odgoj, obrazovanje i demografiju
Vesna Blažina
Tel.: +385 52 866 815
e-mail: vesna.blazina@labin.hr

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA - NOVI MODEL STIPENDIRANJA (link)

ZANIMLJIVO
Trazim.jpg (7 KB)
Facebook stranica „Tražim stipendiju“
Na ovoj stranici
možete pronaći sve relevantne obavijesti o raspisanim stipendijama u Republici Hrvatskoj
Prilozi


;