Pretraživanje

STEM praznici u knjižnici

Petak, 12. Travnja 2019. - 0:00

Gradska knjižnica Labin, uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih, tijekom školskih proljetnih praznika organizira vrlo zanimljive STEM (science, technology, engineering and mathematics) radionice za učenike od 5. do 8. razreda labinskih osnovnih škola.

Sudjelovanjem u radionicama učenici će steći korisna znanja i naučiti osnove programiranja koristeći dvije različite tehnologije: micro:bit i mBot.

Micro:bit tehnologija odlična je za savladavanje vještina programiranja koristeći grafička (slikovna) sučelja i omogućuje učenje kroz iskustvo i igru. Atraktivan je za uporabu i s njime svatko može programirati i stvarati kreativne projekte.

mBot edukacijski robot predstavlja cjelokupno rješenje za učenje o STEM područjima i nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. mBot se programira principom grafičkog programiranja što omogućuje djeci da brzo nauče programiranje, kontroliraju robota i realiziraju sve više funkcija koje mBot ima.

Edukativne interaktivne radionice za učenike provodit ćemo od 24. do 26. travnja 2019. u vremenu od 11 do 14 sati u Gradskoj knjižnici Labin. Voditeljica radionica iskusna je IRIM-ova edukatorica Ana Tolić.

Zbog ograničenog broja sudionika te radi lakše organizacije, dolazak je potrebno prijaviti  na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici, najkasnije do 20. travnja 2019.

Sudjelovanje je besplatno!

Dobro nam došli!

Informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka u vezi s provođenjem radionica dostupne su na sljedećem linku

https://gklabin.blob.core.windows.net/documents/7RV0HI6UR6QHJAUY8CDS8JH5VIBM4V.pdf

PLAKAT STEM (002).jpg (981 KB)