Pretraživanje

Šoht oslonjen na "privremene noge" - VIDEO

Četvrtak, 05. Prosinca 2019. - 0:00

Radovi na sanaciji šohta ušli su u završnu, najzahtjevniju fazu radova. Završena je montaža privremene poduporne konstrukcije, a u srijedu 03. prosinca završeno je rezanje konstrukcije šohta na donjem dijelu uz postojeću armirano-betonsku ploču.

U tom trenutku privremena poduporna konstrukcija postala je nosivi dio gornjeg dijela šohta odnosno na neki način preuzela je ulogu „privremenih nogu“ šohta. Činjenica da je ovaj osjetljivi dio posla prošao bez ikakvih iznenađenja samo je dokaz da su projektant, nadzorni inženjer i izvođač radova svoj posao odradili na najbolji mogući način.

Daljnje uklanjanje donjeg dijela konstrukcije nastavljeno je jučer. Nakon toga slijedi uklanjanje postojeće armirano-betonske konstrukcije u podnožju šohta i početak radova u podzemlju u oknu gdje se montira posebna platforma koja će služiti za  izgradnju novih temelja  za središnja 4 stupa šohta . U ove temelje postavlja se novi dio konstrukcije šohta koji zamjenjuje prethodno uklonjeni dio oštećene konstrukcije.

Poželimo da i ovaj dio posla koji zahtjeva posebnu pripremu i osposobljenost svih učesnika u gradnji , a posebno onih koji će neposredno izvoditi radove, prođe dobro i bez neugodnih iznenađenja. SRETNO!