Pretraživanje

Šibenski pjevac ?ani Stipanicev nastupio na Labin Art Republici

Petak, 24. Srpnja 2015. - 12:55

Opušteno, prijateljski i bez trunke pretencioznosti, ?ani Stipanicev i njegov pratitelj na klavijaturama, prof. Vladmir Babin, gotovo dva su sata zabavljali ponovo prepuni auditorij kod Špine, kako glazbom tako i duhovitom, otvorenom interakcijom s publikom. U pjesmama potpuno predani, gotovo maestralni, u neformalnom dijelu neocekivano duhoviti i luckasti, priuštili su posjetiteljima Labin Art Republike još jednu kvalitetnu i zabavnu glazbenu vecer.

U primjereno posloženom kolopletu klapskih i dalmatinskih standarda, ?anijevih najpoznatijih hitova i drugih evergreena zabavne glazbe, jako su ugodno iznenadenje bile izvedbe nekoliko predivnih pjesama možda i ponajboljeg, no (nažalost) vec pomalo zaboravljenog pjevaca dalmatinskih šansona, pokojnog Vice Vukova. Ipak, vrhunac koncerta, što je potvrdilo i najglasnije odobravanja publike, bile su sjajne izvedbe nekoliko klasika talijanske kancone, poput nezaobilazne «O sole mio» ili «Con te partiro», ponajveceg hita legendarnog talijanskog tenora Andrea Bocellija.

U konacnici, topla vecer koja je uz vec ucestale visoke temperature karakteristicne za ovo ljeto, bila obilježena i prijetecim požarima u okolici Labina, ipak je – barem za posjetitelje Labin Art Republike – otišla u dobrom smjeru. Izvrsni ?ani Stipanicev, iako manje razvikan i eksponiran od svojih estradnih kolega, opet je pokazao zašto i dalje nosi titulu jednog od najboljih muških vokala hrvatske scene.