Pretraživanje

Seminar „Osnove kulturnog i festivalskog menadžmenta“

Srijeda, 08. Svibnja 2019. - 0:00

U sklopu projekta izrade Strategije kreativnog i kulturnog razvitka grada Labina 2020-2030, Grad Labin organizira edukaciju-dvodnevni seminar za članove Konzorcija za izradu strategije i zainteresiranu javnost, s temom: Osnove kulturnog i festivalskog menadžmenta.

Seminar vodi dr.sc. Snježana Banović, redovita profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a održati će se u Gradskoj knjižnici Labin, 10. i 11. svibnja 2019. godine.

Dati će pregled različitih znanja i alata koji se mogu koristiti u planiranju i svakodnevnom radu u području kulture i umjetnosti, s naglaskom na različite alate za analizu organizacija i okruženja, te različite primjere iz prakse.

 
Raspored edukacije

 10.05. PETAK

16:00 - 20:00h

 11.05. SUBOTA

10:00 - 18:00h

 
Polaznici će po završetku seminara primiti potvrdu o sudjelovanju.

 Snježana Banović redateljica i teatrologinja; autorica brojnih režija, stručnih i znanstvenih radova o kazalištu, kulturnoj politici, kazališnom menadžmentu i produkciji objavljenih u Hrvatskoj i inozemstvu te knjiga Država i njezino kazalište (2012.), Kazalište krize (2014.) i Službeni izlaz (2018.). Redovito objavljuje kolumne o kulturnoj i kazališnoj politici i povijesti u tiskovinama i na portalima. Sudjelovala na brojnim festivalima, simpozijima i okruglim stolovima s temom kazalište, kazališna i festivalska produkcija, povijest kazališta i kulture i kulturna politika u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnovno područje istraživanja su joj nacionalna kazališna i festivalska kultura te utjecaj politike na kazalište. Obavljala niz umjetničkih i javnih funkcija, članica je brojnih udruga. Usavršavala se na stipendijama i edukacijama u inozemstvu (SAD, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Njemačka). Redovita je profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek produkcije), gdje predaje od 2003. godine.

Edukacija-OKFM_LABIN-page-001.jpg (89 KB)
Edukacija-OKFM_LABIN-page-002.jpg (241 KB)