Pretraživanje

Samostalna izložba Đani Celija "Prorezi" u Gradskoj galeriji Labin

Utorak, 12. Travnja 2016. - 13:58

Gradska galerija Labin otvara samostalnu izložbu „PROREZI“, autora Đanija Celija. Izložbu u Gradskoj galeriji Labin otvoriti će Mladen Lučić, likovni kritičar u petak, 15. travnja 2016. godine, u 19.30 sati.


Đani Celija rođen je u Puli 1977. Fotografijom se počinje baviti 1990. 1998 diplomirao je na ISFAV-u “Istituto Superiore D'arti Visive“ u Padovi- Italia. Specijalizira se u still – life i industrijskoj fotografiji. Do danas je imao 12 samostalnih izložbi te je izlagao skupno u Italiji, Austriji, Sloveniji i Francuskoj. Član je ULUPUH-a i HDLU-a Istre. Živi i stvara u Puli. „Baveći se niz godina ženskim aktom kao primarnom i ekskluzivnom temom svog umjetničkog fotografskog opusa, Celija nam poklanja estetski užitak koji proizlazi iz već pomalo zaboravljenog promišljanja klasične fotografije. U novom autorovom ciklusu Prorezi također se radi o osobnom umjetničkom eksperimentu u kojem se Đani digitalnom tehnologijom pokušava približiti postulatima analogne fotografije.

To se posebno odnosi na korištenje svijetla, koje Celija ne koristi za uobičajenu, analognoj fotografiji svojstvenu igru svijetla i sjene, već mu služi kao sredstvo pomoću kojeg će protagonistima svojih kompozicija pridodati pokret, čime postiže sugestivnog svojstvenu istinskim majstorima fotografije.“

„Đani Celija svojim je novim fotografskim ciklusom, ne napuštajući ranije definirane vlastite umjetničke principe, krenuo u nova istraživanja kojima je svoj dosadašnji svijet estetskog hedonizma zamjenio gotovo fantazmagoričnim prizorima. „ Mladen Lučić ((...) iz predgovora katalogu izložbe).


Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 7. svibnja 2016. godine.


Radno vrijeme:

Svakim danom od 10 do 14 sati i od 17 do 20 sati.

Nedjeljom zatvoreno!