Pretraživanje

Rosana Silov proglašena najboljom mamom na svijetu

Petak, 30. Siječnja 2015. - 13:43

U kuci obitelji Silov u Vinežu kraj Labina, jucer je Društvo distroficara Istre u prisustvu Gradonacelnika Labina Tulia Demetlike, dodijelilo zlatnu plaketu za „Najbolju mamu na svijetu“ Rosani Silov, samohranoj majci šesnaestogodišnjeg Luke i trinaestogodišnjeg Roka. 

Rosana Silov (rodena 1972. godine) brine i skrbi za svog 13-godišnjeg sina Roka, koji boluje od teškog oblika neuromuskularnih bolesti i jedini je sa svojom dijagnozom u Hrvatskoj. Otkad Roko boluje mama Rosana nije imala mnogo vremena za sebe osobno, njezin je život Roko i obitelj. Mama Rosana zraci dobrotom, snagom i energijom, osoba koju bi svatko poželio, imati u svojoj blizini, vesela, nasmiješena, puna volje, htijenja, ljubavi, ne samo za svoje sinove i majku, vec i za okolinu i sve one koji je znaju.

Roko trenutacno pohada šesti razred Osnovne škole Ivo Lola Ribar u Labinu, mada u njoj provodi najmanje vremena. Rosana Silov, koja je samohrana majka, imala je svoj zadnji radni dan prije 13 godina, kada je bila prisiljena prestati s radom kao knjigovoda u jednoj labinskoj tvrtki, i od tada se 24 sata dnevno posvecuje sinu Roku, a da stvar bude gora tu je i njena majka Ida koja je osamdeset postotni invalid, o kojoj takoder brine.

Uz predanu joj plaketu za „Najbolju mamu na svijetu“ primila je i buket ruža od labinskog gradonacelnika Tulia Demetlike. „Cilj Grada Labina kao lokalne zajednice koja brine za svoje gradane je stvoriti uvjete da život osoba s invaliditetom i onih s povecanim zdravstvenim teškocama bude što kvalitetniji i ugodniji, da budu ravnopravni sa svim ostalim gradanima i integrirani u društveni život zajednice u kojoj žive. Obitelj Silov i gospoda Rosana Silov primjer su kako ljudi u ovako zahtjevnim životnim situacijama, kada je potrebna pojacana briga i njega odredenog clana obitelji, pokazuju veliki optimizam, hrabrost i odgovornost“, rekao je gradonacelnik Tulio Demetlika. Grad Labin obitelji  Silov pruža potporu, dodatnu zaštitu i skrb kroz Socijalni program Grada Labina.