Pretraživanje

Romano Grižančić ostaje izbornik, završnica ženskog prvenstva ponovno u Labinu!

Četvrtak, 12. Prosinca 2019. - 0:00

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza na svojoj je sjednici održanoj u riječkom boćarskom domu na Podvežici donio niz odluke koje se tiču boćarskih aktivnosti u narednoj, 2020. godini.

Razmatrana su i prihvaćena izvješća svih izbornika o ostvarenjima reprezentacija u tekućoj 2019. godini, te su imenovani izbornici za sljedeću godinu. Tako je Labinjan Romano Grižančić dobio prigodu i dalje voditi hrvasku žensku reprezentaciju.

Promjena nije bilo ni na čelu muške seniorske reprezentacije koju će i dalje voditi Jure Maglić, ni u muškima juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji čiji izbornik i dalje ostaje Čedo Vukelić. "Preživio" nije Ante Tonči Jurjević koji više nje izbornik mlađeseniorske (do 23 godine) reprezentacije. Očito su nezadovoljavajući rezultati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu na kojem su mlađi seniori u četiri igrane discipline osvojili samo jednu brončanu medalju, nagnali članove IO-a HBS-a da na dužnosti izbornike te selekcije ukažu povjerenje novoj osobi.

Stoga je za izbornika mlađeseniorske reprezentacije izabran Vjekoslav Matetić, dugogodišnji pomoćnik Čede Vukelića u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji i glavni arhitekt Svetog Jakova iz Jadranova, kluba koji je trenuno najveći rasadnik najnadarenijih mladih boćara u Hrvatskoj.

No Jurjević nije ostao bez izborničke funkcije s obzirom na to da je imenovan izbornikom raffa reprezentacije. Dodjeljena su i domaćinstva ovosezonskih završnih turnira za naslove ekipnih prvaka Hrvatske pa će se tako Final Four Hrvatske ženske lige 21. i 22. ožujka ponovno, kao i prošle sezone odigrati u Gradskom boćalištu Labin.

Završni turniri Prve HBL i HJBL će se pak istovremeno odigrati u Rijeci, od 3. do 5. travnja kada će se održati i Dani hrvatskog boćanja sa svečanim proglašenjima najboljih boćara za 2019. i godišnjim sjednicama Skupština HBS-a, te zborova trenera i sudaca.

Od ostalih novina izdvojimo da će se susreti Kupa Hrvatske od sada sastojati od discipline četvorke, dok će na seniorskim prvenstvima Hrvatske po disciplinama umjesto dosadašnjih 16, od sada po novom ključu nastupati 24 pojedinca ili para.