Pretraživanje

„Ribar“ najbolji u muškoj, a „Vlacic“ u ženskoj konkurenciji

Srijeda, 29. Listopada 2014. - 7:27

Na 7. Olimpijadi OŠ Labinštine jucerašnji dan bio je rezerviran za stolni tenis u OŠ „Ivo Lola Ribar“. Kod djecaka je dominirala škola domacin, dok su djevojke iz „Vlacica“ odlicno iskoristile izostanak zbog bolesti najbolje igracice proteklih godina - Emili Topcagic, i uzele zlato u pojedinacnoj i konkurenciji parova. Bitnu ulogu imali su i školarci iz Potpicna koji su uzeli 3 medalje.

Djevojcice pojedinacno:

Natjecalo se 10 djevojcica. U finalu je Matea Stipic bila bolja od Sabine Alic iz Ribara, te tako na najbolji moguci nacin iskoristila izostanak Emili Topcagic i osvojila zlato za Vlacice, nakon dugogodišnje dominacije „Ribara“. Matea je zlato osvjila bez izgubljenog seta.  Broncu je osvojila Janja Švic iz Potpicna, pobjedivši Loru Diacci iz Ribara.

 1. Matea Stipic – OŠ Matije Vlacica – zlato
 2. Sabina Alic – OŠ Ivo Lola Ribar – srebro
 3. Janja Švic – OŠ Vladimira Nazora – bronca

Djevojcice parovi:

U parovima - djevojcice natjecale su se 4 škole. Matija Vlacic je u polufinalu bila bolja od Ribara, a Nazor od Kovacica. Finale izmedu Vlacica i Nazora bilo je neizvjesno do samog kraja, Matija Vlacic odnijela je pobjedu u petom odlucujucem setu 11:9. Broncu je uzela OŠ „Ivo Lola Ribar“.

 1. OŠ Matija Vlacica (Matea Stipic, Ivana Knapic) – zlato
 2. OŠ Vladimira Nazora (Janja Švic, Ivana Jakacic) – srebro
 3. OŠ Ivo Lola Ribar (Sabina Alic, Lora Diacci) – bronca
 4. OŠ „Ivan Goran Kovacic“

Djecaci pojedinacno:

Djecaka se natjecalo 12, a apsolutnu dominaciju pokazali su decki iz Ribara osvojivši sva odlicja. Zlato je obranio Dino Murtic, ucenik tek 5. razreda, dok su njegove školske kolege uzele srebro i broncu.

 1. Dino Murtic – OŠ Ivo Lola Ribar – zlato
 2. Ivan Jurišic – OŠ Ivo Lola Ribar – srebro
 3. Edvin Zukic – OŠ Ivo Lola Ribar – bronca

Djecaci parovi:

U parovima - djecaci natjecale su se 4 škole. Polufinale su prošli Potpicanci i naravno, Ivo Lola Ribar. U finalu, nakon velike borbe, ipak je slavila škola iz Labina sa 3:1. Broncu su osvojili decki iz Vlacica pobjedivši vršnjake iz Cepica.

 1. OŠ  Ivo Lola Ribar (Dino Murtic, Ivan Jurišic) – zlato
 2. OŠ  Vladimira Nazora (Rinat Pamic, Alvaro Smokovic) – srebro
 3. OŠ  Mattije Vlacica (Robin Vidak, Fran Mileta) – bronca

Medalje stolni tenis:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar – 2 zlata, 2 srebra 2 bronce

2. OŠ  Matije Vlacica – 2 zlata, 1 bronca

3. OŠ  Vladimira Nazora – 2 srebra, 1 bronca

Olimpijada Osnovnih škola nastavlja se danas, kad je na rasporedu završnica u malom nogometu na igralištu OŠ Ivo Lola Ribar.