Pretraživanje

Rekreativke Labin Zdravog grada pješačile u Kastvu

Ponedjeljak, 29. Travnja 2019. - 0:00

Labinske rekreativke, njih pedesetak, aktivno vježbaju dvaput tjedno uz vodstvo profesorice tjelesnog odgoja Julije Štemberga u fitness dvorani Sportskog centra Franko Mileta.  U petak su rekreaciju obavile izvan sportskog centra i pješačile u malom povijesnom gradiću Kastvu.

Prije polaska pozdravila ih je voditeljica Labin Zdravog grada Vesna Blažina Hatić naglasivši kako ovaj program rekreacije djeluje već jedanaest godina i vrlo je važan za zdravlje i očuvanje fizičke pokretljivosti osoba treće životne dobi te da tjelesna aktivnost može donijeti mnoge pozitivne promjene.

Rekreativke su dolaskom u Kastav, prošetale gradom i razgledale tamošnju crkvu, nakon čega su se uputile prema pješačkoj stazi. Kružna staza dužine oko 5 km vodila je kroz šumu. Nakon pješačenja, posjetile su etnografski muzej i upoznale se s bogatom i vrlo zanimljivom poviješću Kastavštine i grada Kastva i razgledale izložene eksponate.

Ova aktivnost financira se iz projekta Labin Zdravi grad i besplatna je za sve sudionike.

Tijekom svibnja očekuje se izlet i pješačenje druge grupe rekreativki pod vodstvom Savice Sprčić koji će se održati uz potporu Labin Zdravog grada.