Pretraživanje

Radni izlet Orkestra OGŠ Matka Brajše Rašana u Vrhniku

Četvrtak, 06. Ožujka 2014. - 7:53

Nakon uspješnih nastupa i gostovanja krajem veljace u Virovitici, Novskoj i Kutini, orkestar OGŠ Matka Brajše Rašana boravio je od 02. do 04. veljace u posjeti Glazbenoj školi Vrhnika u Sloveniji. Izuzetno ljubazni domacini organizirali su obilazak Postojnske jame i Tehnickog muzeja, gdje su  ucenici mogli upotpuniti svoje znanje o tehnickom razvoju kroz povijest.

Kao i u Virovitici, ucenici su bili udomljeni u obiteljima svojih vršnjaka i na taj nacin stekli nova prijateljstva i priliku za razmjenom glazbenih iskustva, notnih materijala, upoznavanjem novih glazbala i sl.

U ponedjeljak, 03. veljace 2014. održan je zajednicki koncert u Cankarjevom domu u Vrhnici na kojem su nastupili Puhacki orkestar škole domacina, a zatim i orkestar OGŠ Matka Brakše Rašana pod ravnanjem prof. Tomislava Novaka.

Ovakvi susreti su jako važni zbog upoznavanja pedagoškog rada i nastavnih metoda drugih sredina, primjera dobre prakse i razmjene iskustava u umjetnickom obrazovanju. Osim beneficija koje sve škole stjecu ovakvim susretima na podrucju glazbenog obrazovanja, usvajaju se i nova saznanja o kulturološkim i povijesnim znacajkama novih sredina.

Na neformalnom druženju nakon koncerta, dogovoren je moguci zajednicki nastup orkestra iz Virovitice, Vrhnike i naše škole, koja ce biti domacin u lipnju ove godine, a ucenici iz tih škola bit ce gosti u obiteljima naših ucenika i na taj nacin nastaviti ovu divnu i poucnu tradiciju koja traje vec dvije godine od  prvog posjeta GŠ Jan Vlašimsky u Virovitici.